You are now being logged in using your Facebook credentials

Aplikacije za inženjere: provera cena i dostupnosti delova, merenje napona, mašinske formule

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

cfe media logo naslovna automatika.rsCFE Media je interaktivni direktorijum za inženjere sa više od 170 inženjerskih aplikacija za Android i iOS operativne sisteme, stvorenih od strane raznih kompanija. Ovog meseca, dobijen je pristup CTC kontroleru, aplikacijama sa delovima i cenama, bežičnom merenju napona i mašinskim formulama. Dalje u tekstu možete pogledati nekoliko aplikacija koje smo izdvojili za naše čitaoce.
 

PVplanet - Siemensov softver za ekonomičnije solarne parkove

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

siemens logo automatika rsOd sada, pored Siemensa i firme koje izgrađuju fotonaponske objekte će imati koristi od PVplanet - softvera za planiranje rasporeda. Siemens nudi tehničke konsultacije zajedno sa softverom, kako bi pomogao klijentima u planiranju prilagođenog i optimizovano isplativog rasporeda fotonaponskih objekata.
 
 

Švajcarski grad Beliziona dobija pametnu uličnu rasvetu

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

naslovna pametna rasveta obnovljivi izvori automatika.rsKompanija Paradox Engineering objavila je svoju pametnu platformu za upravljanje osvetljenjem koju je izabrao švajcarski grad Beliziona, kanton Tićino. Ovo je deo šireg pilot projekta čija je namera „opametiti“ grad, primenom novih i inovativnih tehnologija koje omogućuju ekološku održivost i energetsku efikasnost, pa će se na taj način omogućiti upravljanje i kontrola javne rasvete, zahvaljujući PE.AMI, otvorenoj standardnoj višenamenskoj platformi kompanije Paradox Engineering.

Neverovatne instalacije solarnih panela širom sveta

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

neverovatne instalacije solarnih panela sirom sveta automatika.rsKako se menjaju ekološki standardi,  dat je veći naglasak  solarnoj energiji u urbanom razvoju, međutim, jedan od nastalih problema jeste kako učiniti da solarni paneli izgledaju lepo. Umesto bezbednih predstavljanja sa džinovskim pločama ravnih panela, ove svetski poznate zgrade pokazuju svoje kreativne inspiracije prilikom instalacije solarnih panela.
 


U Engleskoj razvijena vetro turbina sa solarnim panelima

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

vetro turbina sa solarnim panelima automatika.rsZašto pristati na jedan oblik obnovljive energije kada struja može da se proizvodi sa dva? To je upravo ono što su naučnici sa Univerziteta u Liverpulu uradili nadogradnjom svakodnevnih vetrenjača sa novim setom rotirajućih solarnih panela. Tim, na čelu sa dr. Joe Kingom, došao je do inovativnog rešenja koje je dovelo u neugodan položaj kritičare koji kažu za turbine da su "korisne samo kada vetar duva" - njihov dizajn duplira funkcionalnost tradicionalnih turbina ugradnjom fotonaponske tehnologije.
 

Da li znate šta je to Volocopter? [VIDEO]

Autor Marko Nikolić -- . -- Razno

1 evolocopter-e volo vc200 helihopter robotika automatika.rsPrvi koncept Volocoptera sa oznakom ''E-Volo VC1'' je bio jednosed i premijerno je predstavljen pre dve godine, tačnije 11.oktobra 2011.godine. Sada je napravljena nova verzija koji nosi naziv VC200, bitna razlika od svog predhodnika je ta što je E-Volo VC200 dvosed. Volocopter se sastoji od 18 električnih motora koji imaju dvokrake elise. Krajem 2013.godine se očekuje i let na otvorenom sa dva putnika.


ABB gradi najveću fotonaponsku solarnu elektranu u Kanadi

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

ABB logo automatika.rsABB, vodeća tehnološka grupa za energiju i automatizaciju, i njen konzorcijum partner Bondfield Construction dobili su narudžbinu od Canadian Solar Solutions da snabdeju 100 megavata (MW) po principu ključ u ruke,  fotonaponski solarni projekat za Grand Renewable Energy Park u Ontariju, najnaseljenijoj provinciji u Kanadi. Isporuka ABB-ove opreme iznosi oko 80 miliona dolara, i rezervisana je za treći kvartal.

 

Gen 4 - solarno praćeni motori

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

solarno praceni motori automatika.rsGеn 4 sоlаrno prаćеni mоtоri, proizvod kompanije Dunkеrmоtоrеn, pоsеduјu intеgrisаnu еlеktrоniku i оpciје za merenje nagiba i mоgu se dirеktnо povezati sа glаvnim kontrolerom za praćenje еlеktrаnе. Uklјučuјu Аll-in-Оnе DC mоtоrе bez četkica sа оpciоnim ugrаđеnim meračem nagiba i оpciоnim dirеktnim meračem nаgiba na ulаzu.
 


Power Matrix - Nova Siemens online igrica

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

Siemens Igrica_Automatika.rsEnergetski sektor kompanije Siemens predstavlja besplatnu online igricu čiji je cilj da korisnik razvije gradski sistem održive enegije. Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energija i energetskih mreža.
 
 
 

Drugi su preporučili