You are now being logged in using your Facebook credentials

Električni pilot brod kompanije Siemens

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

elektricni brod naslovna automatika.rsJedan od najnaprednijih pilot čamaca na svetu sadrži hibridni pogon kompanije Siemens. Ovaj brod je nazvan Explorer i deo je SWASH grupe (Small Waterplane Area Single Hull) sa splavom u obliku torpeda smeštenim u centralnom delu trupa. Pogonski sistem čamca se takođe nalazi u ovoj cevi. Brod nastavlja stabilnu plovidbu čak i u uzburkanom moru, te se stoga smanjuje i potrošnja goriva.


Kompanija Indiana Gear osvojila je 75000 dolara za Google Glass aplikaciju

Autor Aleksandar Arsić -- . -- Razno

logo glass glasses mtconnect indiana gear automatica.rsJoel Neidig, inženjer u kompaniji „Indiana Gear“ (koja je deo ITAMCO), osvojio je nagradu od 75.000 dolara za svoj istraživački projekat pod nazivom „Vizija proširenja proizvodnje: MTConnect i Google Glass“. Takmičenje su sponzorisale različite organizacije. Cilj je bio razvijanje inovativne i jedinstvene softverske aplikacije, koristeći MTConnect standard i Google naočare.


Predstavljen avion na solarni pogon - Solar Impuls 2 [VIDEO]

Autor ABB -- . -- Razno

ABB-logo solar impusl 2 avion automatizacija automatika.rsSolar Impuls je prvi avion koji može da leti i danju i noću bez goriva i zagađenja okoline. Solar Impuls ima za cilj da vrati energiju u revolucionarna naučna istraživanja i pronađe inovativna tehnološka rešenja za današnje izazove. ABB-ove tehnološke inovacije iz oblasti obnovljivih izvora energije, održivog transporta i energetske efikasnosti, čine ABB idealnim partnerom za Solar Impuls projekat, prvi pokušaj leta oko sveta u avionu na solarni pogon.
 
 

Ovaj mini robot je zapravo štampač i može biti vaš za $180!

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

mini robot portable printer automatika.rsTehnologija i internet omogućavaju nam da radimo sa bilo kog mesta u svetu, ali i dalje postoje neki zadaci koji zahtevaju kancelariju ili administratora. Jedan od njih je štampanje. Naravno, e-mail je komunikacioni medijum za poslovanje, ali veoma često će vam biti potrebne fizičke kopije dokumenata i drugih stavki. Zuta Labs je Izraelska firma koja želi da doda štampanje u mobilne alate modernog preduzetnika.
 

ABB-ov Emax 2 prekidač osvojio Red Dot 2014 nagradu za dizajn proizvoda

Autor ABB -- . -- Razno

ABB-logo emac 2 automatizacija automatika.rsEmax 2 je prvi svetski niskonaponski prekidač sa integrisanim upravljanjem potrošačima. Red Dot Product Design nagrada je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmićenja za najbolji dizajn proizvoda ustanovljena još od 1954.godine. Lansiran 2013. godine, ABB-ov najnoviji prekidač Emax 2, zamenjuje postojeće tradicionalne prekidače i ima potencijal da ostvari godišnju uštedu koja je ekvivalentna električnoj potrošnji od 1,4 miliona domaćinstava godišnje u Evropskoj Uniji - ili 5.8 miliona MWh.
 

Aplikacije za inženjere: provera cena i dostupnosti delova, merenje napona, mašinske formule

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

cfe media logo naslovna automatika.rsCFE Media je interaktivni direktorijum za inženjere sa više od 170 inženjerskih aplikacija za Android i iOS operativne sisteme, stvorenih od strane raznih kompanija. Ovog meseca, dobijen je pristup CTC kontroleru, aplikacijama sa delovima i cenama, bežičnom merenju napona i mašinskim formulama. Dalje u tekstu možete pogledati nekoliko aplikacija koje smo izdvojili za naše čitaoce.
 

PVplanet - Siemensov softver za ekonomičnije solarne parkove

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

siemens logo automatika rsOd sada, pored Siemensa i firme koje izgrađuju fotonaponske objekte će imati koristi od PVplanet - softvera za planiranje rasporeda. Siemens nudi tehničke konsultacije zajedno sa softverom, kako bi pomogao klijentima u planiranju prilagođenog i optimizovano isplativog rasporeda fotonaponskih objekata.
 
 

Švajcarski grad Beliziona dobija pametnu uličnu rasvetu

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

naslovna pametna rasveta obnovljivi izvori automatika.rsKompanija Paradox Engineering objavila je svoju pametnu platformu za upravljanje osvetljenjem koju je izabrao švajcarski grad Beliziona, kanton Tićino. Ovo je deo šireg pilot projekta čija je namera „opametiti“ grad, primenom novih i inovativnih tehnologija koje omogućuju ekološku održivost i energetsku efikasnost, pa će se na taj način omogućiti upravljanje i kontrola javne rasvete, zahvaljujući PE.AMI, otvorenoj standardnoj višenamenskoj platformi kompanije Paradox Engineering.

Drugi su preporučili