You are now being logged in using your Facebook credentials

Nadogradnja automatske metro linije bez vozača u Parizu

Autor Aleksandar Arsić -- . -- Razno

ratp group logo automatika.rsJavna Pariska saobraćajna kompanija „Régie Autonome des Transports Parisiens“ – RATP proširuje svoj metro sistem sa linijom od 6 kilometara. Kompanija „Siemens“ opremiće signalizacijom i kontrolom novu liniju 14. U planu je da ova linija počne sa radom do 2019. godine. Ugovor je vredan 45 miliona evra.
 
 
 

Goal-Line tehnologija na WC 2014 u Brazilu položila test

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

fifa tehnologija naslovna automatika.rs
Tehnologija linije gola suštinski predstavlja skup tehnologija koje zajedno prate putanju lopte i otkriva kada prelazi gol liniju. Postoji više sistema koji su bili razmatrani od strane FIFA i Međunarodnog odbora fudbalskog saveza (IFAB), koji su zasnovani ili na principu kamera za praćenje ili senzora magnetnog polja.Električni pilot brod kompanije Siemens

Autor Milan Kocić -- . -- Razno

elektricni brod naslovna automatika.rsJedan od najnaprednijih pilot čamaca na svetu sadrži hibridni pogon kompanije Siemens. Ovaj brod je nazvan Explorer i deo je SWASH grupe (Small Waterplane Area Single Hull) sa splavom u obliku torpeda smeštenim u centralnom delu trupa. Pogonski sistem čamca se takođe nalazi u ovoj cevi. Brod nastavlja stabilnu plovidbu čak i u uzburkanom moru, te se stoga smanjuje i potrošnja goriva.


Kompanija Indiana Gear osvojila je 75000 dolara za Google Glass aplikaciju

Autor Aleksandar Arsić -- . -- Razno

logo glass glasses mtconnect indiana gear automatica.rsJoel Neidig, inženjer u kompaniji „Indiana Gear“ (koja je deo ITAMCO), osvojio je nagradu od 75.000 dolara za svoj istraživački projekat pod nazivom „Vizija proširenja proizvodnje: MTConnect i Google Glass“. Takmičenje su sponzorisale različite organizacije. Cilj je bio razvijanje inovativne i jedinstvene softverske aplikacije, koristeći MTConnect standard i Google naočare.


Predstavljen avion na solarni pogon - Solar Impuls 2 [VIDEO]

Autor ABB -- . -- Razno

ABB-logo solar impusl 2 avion automatizacija automatika.rsSolar Impuls je prvi avion koji može da leti i danju i noću bez goriva i zagađenja okoline. Solar Impuls ima za cilj da vrati energiju u revolucionarna naučna istraživanja i pronađe inovativna tehnološka rešenja za današnje izazove. ABB-ove tehnološke inovacije iz oblasti obnovljivih izvora energije, održivog transporta i energetske efikasnosti, čine ABB idealnim partnerom za Solar Impuls projekat, prvi pokušaj leta oko sveta u avionu na solarni pogon.
 
 

Ovaj mini robot je zapravo štampač i može biti vaš za $180!

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

mini robot portable printer automatika.rsTehnologija i internet omogućavaju nam da radimo sa bilo kog mesta u svetu, ali i dalje postoje neki zadaci koji zahtevaju kancelariju ili administratora. Jedan od njih je štampanje. Naravno, e-mail je komunikacioni medijum za poslovanje, ali veoma često će vam biti potrebne fizičke kopije dokumenata i drugih stavki. Zuta Labs je Izraelska firma koja želi da doda štampanje u mobilne alate modernog preduzetnika.
 

ABB-ov Emax 2 prekidač osvojio Red Dot 2014 nagradu za dizajn proizvoda

Autor ABB -- . -- Razno

ABB-logo emac 2 automatizacija automatika.rsEmax 2 je prvi svetski niskonaponski prekidač sa integrisanim upravljanjem potrošačima. Red Dot Product Design nagrada je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmićenja za najbolji dizajn proizvoda ustanovljena još od 1954.godine. Lansiran 2013. godine, ABB-ov najnoviji prekidač Emax 2, zamenjuje postojeće tradicionalne prekidače i ima potencijal da ostvari godišnju uštedu koja je ekvivalentna električnoj potrošnji od 1,4 miliona domaćinstava godišnje u Evropskoj Uniji - ili 5.8 miliona MWh.
 

Aplikacije za inženjere: provera cena i dostupnosti delova, merenje napona, mašinske formule

Autor Ivana Cvijić -- . -- Razno

cfe media logo naslovna automatika.rsCFE Media je interaktivni direktorijum za inženjere sa više od 170 inženjerskih aplikacija za Android i iOS operativne sisteme, stvorenih od strane raznih kompanija. Ovog meseca, dobijen je pristup CTC kontroleru, aplikacijama sa delovima i cenama, bežičnom merenju napona i mašinskim formulama. Dalje u tekstu možete pogledati nekoliko aplikacija koje smo izdvojili za naše čitaoce.
 

Drugi su preporučili