Naslovna Vesti Mikrokontroleri Atmel prezentovao najmanja kućišta za mikrokontrolere

Atmel prezentovao najmanja kućišta za mikrokontrolere

Atmel , jedan od vodećih proizvođača mikrokontrolera, objavio je početak proizvodnje flash AVR mikrokontrolera u, do sada, najmanje kućištu. Atmel ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 and ATtiny10 AVR mikrokontroleri dolaze u ultra malom 8-pinskom uDFN (micro-Dual Flat No-Lead, ili ultra-thin Dual Flat No-Lead) kućištu. Dimenzije ovog kućišta su 2mm x 2mm x 0.6 mm, a težina je manja od 8mg. Ovo kućište je 55% manje od najmanjeg kućišta koje se danas može naći na tržištu.
 

 
slika_najmanji_mikrokontroleri_na_svetu_atmel_mikrokontroleri_elektronika_automatika.rs.jpg   Mikrokontroleri u ovim kućištima biće pogodni za lagane uređaje malih dimenzija, kao što su mobilni telefoni, igračke, četkice za zube i druge portable elektronske uređaje.
 
   Ova familija mikrokontrolera je bazirana na Atmel-ovoj patentiranoj niskonaponskoj tehnologiji picoPower® koja omogućava da bilo koji AVR mikrokontroler funkcioniše sa potrošnjom od svega 650nA i sa manje od 100nA u power down modu. Ovi mikrokontroleri takođe sadrže bogat skup funkcija koje mogu da izvrše kod do 12 MIPS-a na 12MHz.
 
  "Manji, lakši, brži low-power mikrokontroleri iz Atmel-ove porodice ATtiny4/5/9/10 omogućavaju da se AVR mikrokontroleri integrišu u neke od najmanjih uređaja. Ovi uređaji se mogu ubaciti u unutrašnjost električnih provodnika i minijaturnih konektora, u glave štampača i druge aplikacije kao što su unutrašnje tkanine odeće i drugo", rekao je Ingar Fredriksen, AVR Product Marketing Director. "Pored toga što je 55% manji nego bilo koji drugi 6-/8-pin Flash mikrokontroler na tržištu, ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 i ATtiny10 isporučuju 6 puta veću brzinu obrade od najbržeg konkurenta".
 
   Atmel ATtiny4, ATtiny5, ATtiny9 i ATtiny10 su sada dostupni. Cene počinju od $0.52 za količine preko 10.000 komada.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version