Naslovna Vesti Mikrokontroleri PIC16F proširen sa analognim i digitalnim I/O

PIC16F proširen sa analognim i digitalnim I/O

Microchip Technology je najavio proširenje svog 8-bitnog PIC16F (LF), 178X poboljšanog srednje-klasnog jezgra porodice mikrokontrolera (MCU) koja uključuje napredne analogne i integrisane periferne komunikacije, kao što su na čipu 12-bitni analogno-digitalni konvertori (ADC ), 8-bitni digitalno-analogni konvertori (DAC), operativna pojačala, i high-speed komparatori, zajedno sa EUSART (uključujući LIN), I2C i SPI perifernim interfejsom.
 Mikrokontroleri takođe poseduju napredno PWM upravljanje i preciznost preko programabilnih Switch-Mode kontrolera (PSMC). Ova kombinacija karakteristika omogućava veću efikasnost i performanse, zajedno sa smanjenjem utroška i prostora u aplikacijama kao što su zatvorene petlje upravljanja napajanjem i osvetljenjem. LF verzije mikrokontrolera predstavljaju ekstreme tehnologija za štednju energije, za aktivne i pasivne struje od samo 32 µA/MHz i 50 nA, odnosno, pomažući da se produži vek trajanja baterije i smanji pasivna tekuća potrošnja. Niska potrošnja energije i napredna analogna i digitalna integracija čine PIC16F (LF), 178X mikrokontroler idealnim za LED osvetljenje, baterijsko upravljanje, digitalno napajanje, motorno upravljanje i druge aplikacije.

 Ekološki problemi i tzv. zelene inicijative doveli su do porasta u broju novih zakona o energetskoj potrošnji širom sveta. PIC16F (LF) 178X mikrokontroleri omogućavaju dizajnerima da stvaraju bolje proizvode koji troše manje energije. Microchip-ovo poboljšano srednje-klasno 8-bitno jezgro donosi više performansi, sa radom na 32 MHz, automatskim kontekstom čuvanja za brže rukovanje prekidima, veću efikasnost u set instrukcijama sa boljom gustinom koda, kao i sposobnost bržeg i direktnijeg upravljanja. Dostupni u 28- i 40-pinskim paketima, mikrokontroleri napredne analogne integracije uključuju na čipu 12-bitni ADC za veoma mala naponska merenja, kao i mTouch kapacitivnu osetljivost i 8-bitni DAC za visoko- rezolucione naponske reference. Takođe su na čipu i brzi analogni komparatori sa vremenom odziva od 50 ns, Capture uporedne periferije i I2C, SPI i EUSART interfejsi za komunikaciju. Pored toga, mikrokontroleri predstavljaju 32 MHz interni oscilator, 2 – 8k reči (3,5 – 14k KB) fleša, 128 – 512 bita RAM-a, kao i 256 bita podataka EEPROM-a. U PSMC periferijama su 16-bitni Pulse-Width modulatori (PWMs) sa radom na 64 MHz i naprednim mogućnostima upravljanja.

 Microchip-ov paket razvojnih alata podržava PIC16F (LF), 178X mikrokontrolere, uključujući MPLAB integrisano razvojno okruženje (IDE) i PICkit 3 (deo # PG164130), MPLAB REAL ICE (deo # DV244005) i MPLAB ICD 3 (deo # DV164035) debagere / programere. Pored toga, MPLAB XC8 kompajler za 8-bitne PIC mikrokontrolere je na raspolaganju.

 PIC16F (LF) 1782/3/4/6/7 mikrokontroleri su dostupni u 28-pinskom SOIC i SPDIP, 6 x 6 mm QFN i 4 x 4 mm UQFN, kao i 40-pinskom PDIP, TQFP, 8 x 8 mm QFN, i 5 x 5 mm UQFN paketu, u 10.000 komada.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version