Naslovna Vesti Novi proizvodi ABB predstavio nova rešenja za mobilne transformatorske stanice na CIGRE Srbija konferenciji...

ABB predstavio nova rešenja za mobilne transformatorske stanice na CIGRE Srbija konferenciji na Zlatiboru

Srpski nacionalni komitet Međunarodnog saveta za velike električne mreže – CIGRE Srbija održao je 32. savetovanje u periodu od 17-21.maja 2015. godine na Zlatiboru, pod pokroviteljstvom Ministarstva rudarstva i energetike Republike Srbije, JP Elektroprivreda Srbije i JP Elektromreža Srbije.

 ABB u Srbiji tradicionalno učestvuje na CIGRE Srbija konferenciji kao Veliki Sponzor i ovom prilikom je predstavio svoja rešenja u oblasti problematike proizvodnje, prenosa i distribucije električne energije. Tokom trajanja konferencije, naš italijanski kolega Robert Trivellone, marketing i prodajni menadžer divizije Proizvoidi u energetici, održao je posećenu prezentaciju na kojoj je predstavio nova rešenja za mobilne transformatorske stanice (TS) sa visokonaponskim multifunkcionalnim modulima (MFM) 72,5kV – 420 kV.
 MFM – kompaktni multifunkcionalni moduli mogu predstavljati deo celine koju čine VN rasklopna postrojenja, energetski transformator, srednjenaponsko postrojenje i sistem zaštite i upravljanja.
 MFM je prefabrikovan sklop opreme u jednom modulu spreman za ugradnju, kompletno asembliran, testiran u fabrici i spreman za jednostavan transport i ugradnju. Kombinovanjem modula moguća su raznovrsna rešenja za mobilne ili fiksne TS.
abb cirge srbija trafostanice mfm automatizacija automatika.rs 
 Kompaktna rešenja za TS mogu naći primenu u priključenju obnovljivih izvora na mrežu, brza ili privremena priključenja TS, kao i primeni u proizvodnji električne energije.
 Takođe, ABB je učestvovao i na tehničkoj izložbi CIGRE Srbija EXPO 2015, gde je preko 600 naučnika i stručnih radnika, kao i poslovnih ljudi iz elektroprivrede, instituta, projektantskih firmi i sa fakulteta imalo prilike da razgovara sa našim kolegama i dobiju više informacija o ABB-ovoj opremi i proizvodima, kao i najnovijim tehničkim dostignućima i rešenjima u proizvodnji elektroenergetske opreme.
 Za više informacija kontaktirajte:
ABB d.o.o.
Igor Anđelković

igor.andjelkovic@rs.abb.com

ABB d.o.o.

Kumodraška 235
11010 Beograd
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version