Naslovna Vesti Novi proizvodi Google Glass u industrijskoj automatici

Google Glass u industrijskoj automatici

Poslednjih godina na internacionalnom sajmu SPS IPC tehnologije u Nirnbergu u Nemačkoj (najpoznatiji sajam tog tipa u svetu), kompanija Beckhoff, predstavlja studiju o mogućnostima korišćenja Google naočara u svetu industrijske automatike. Sa Google web naočarima, status sistema u vidu poruka ili slike može biti projektovan u vidnom polju korisnika, koji na njih može odgovarati pomoću mikrofona ili korišćenjem Touchpad-a.
 

google glass automatika.rs Google naočare mogu biti lako integrisane u sisteme automatskog upravljanja sa TwinCAT softverom za kontrolu. Naočare komuniciraju sa web serverom koji obezbeđuje vezu sa sistemom upravljanja. Spektar upotrebe Google naočara u industriji može biti prilično širok. Operater može lako videti status bilo kog dela mašine, gde god se u tom trenutku nalazio, reagovati na njega, a pri tome su mu slobodne ruke za ostale eventualne operacije. Takođe zbog bežičnog prenosa informacija, kretanje operatera je slobodno i neograničeno. Operater je u mogućnosti da koristeći iste naočare prelistava dokumentaciju vezanu za eventualni problem ili pošalje svom nadređenom video sa objašnjenjem aktuelnog problema i sve to u toku rada mašine. Nadređeni, može takođe vratiti poruku sa uputstvima za rešavanje problema na ekran naočara i tako ubrzati i olakšati proces.

 Naravno Google naočare neće zameniti konvencionalne sisteme, operator panele za vizuelnu kontrolu i akviziciju sistema automatskog upravljanja. Međutim one se mogu koristiti paralelno kako bi u određenim situacijama olakšale rad operateru i time ubrzale sam proces. Ljudi iz Beckhoff-a i Google-a, pobrinuli su se da ovim konceptom ne povećaju rizik u bezbednosnom smislu na bilo koji način.


 Pored Google-a, slične proizvode uskoro možemo da očekujemo i od ostalih proizvođača, tako da pored standardne komercijalne svakodnevne upotrebe ovih proizvoda možemo očekivati njihovu sve veću upotrebu u savremenoj industriji. 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version