Naslovna Vesti Novi proizvodi HMI i PLC integrisani u jednom kućištu smanjuju troškove i potrebno vreme...

HMI i PLC integrisani u jednom kućištu smanjuju troškove i potrebno vreme razvoja

Kompanija „Wago“ sa svojim proizvodnim programom „Perspecto“ objedinjuje HMI i PLC u jednom paketu, kombinujući hardver i softver za vizuelizaciju i logiku, čime smanjuje ukupne troškove i potrebno vreme razvoja, saopštila je kompanija. Ovaj spoj je sve više prihvaćen u svetu, kako od kupaca, tako i od različitih proizvođača. Za razliku od tradicionalnog pristupa korišćenja jednog PLC-a sa njegovim softverom i HMI-a opet sa posebnim softverom, ovo rešenje nudi sve u jednom uređaju i jednom softveru.

 Hardver je opremljen TFT ekranom osetljivim na dodir u različitim veličinama (3.5-in., 5.7-in., 10.4-in., 12.1-in., and 15-in.). Takođe postoji veliki izbor portova: Ethernet (Modbus/TCP), CANopen, USB, RS-232 i RS-485 port. Pored velikog izbora portova uređaj je opremljen i procesorskim jezgrom snage do 1.6 GHz, 256 MB RAM memorije i 128 MB memorijske kartice. Prenosiva memorija je nadogradiva do 2 GB, u varijantama microSD, SD ili Compact Flash.

 hmi plc wago Perspecto automatika.rsIEC 61131 softver kompatibilan sa Wago I/O –Pro softverom daje razvojni alat kako za PLC tako i za HMI za Perspecto CP TV. Ovaj programski paket za logičko PLC programiranje nudi 6 programskih jezika (IL, LD, FBD, ST, FC i CFC) od kojih korisnik može koristiti onaj koji mu najviše odgovara za potrebe aplikacije a može ih i kombinovati, kao i prilagođeni grafički razvojni alat za HMI programiranje. Takođepostoji pristup različitim bibliotekama, programa, funkcijskih blokova i funkcija, kao i grafičkim bibliotekama.

 Dodatne funkcije i mogućnosti uključuju:

  • Čuvanje podataka logovanja i događaja u bazi podataka za kasniju analizu,
  • Integrisani Web Server – mogućnost daljinskog pristupa HMI aplikaciji preko interneta
  • FTP server omogućava razmenu podataka između umreženih uređaja
  • Korišćenje prednosti Wago I/O palete modula

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version