Naslovna Vesti Senzori Instrumenti koji govore

Instrumenti koji govore

Ako ste sebe ikada uhvatili kako pricate sa nekim mernim instrumentom sada je moguće da vam on i odgovori. Upravo kao što  GPS uređaj govori u vašem automobilu i ovaj uređaj koji dolazi iz firme Omega Engineering može da izgovara vrednosti varijabli procesa. Ovaj uređaj uvodi novi pristup u merenju  za inženjere, tehničare i operatore koji vrše stalni monitoring merenja i upravljačkih signala na realnom procesu ili u laboratoriji.

 

UV1000 Universal Verbalizer može da uzme signal iz mernog instrumenta i da očitavanja pretvori u govor.  On prima signale od skoro bilo koje merne opreme ili instrumentacije za upravljanje, zatim pretvara signal u govor i obaveštava tehničara o izmerenoj veličini u jedinici mere koju on pre toga specificira.

omega-instrument-uv1000-verbalizer-automatika-rs.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Prednji panel je konfigurisan tako da može da prima ulaze 0-20 mA struje i napon u opsegu 0 to 10 Vdc. Interni generator glasa izgovara izmerenu vrednost kada se pritisne Talk dugme ili da sam izgovara izmerenu vrednost u vremenskim razmacima koji se mogu podesiti (0-120sec). Takođe je moguće podesiti da se glas oglasi u vidu alarma kada neke varijable dostignu ekstremne vrednosti.

Ovaj uređaj može da verbalizuje preko 100 vrsta inžinjerskih jedinica u 23 kategorija. On izgovara odgovarajuću vrednost kao i jedinicu te vrednosti. Trenutno su dostupni modeli sa engleskim i španskim jezikom ali se najavljuju ovakvi uređaji i sa ostalim svetskim jezicima.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version