Naslovna Vesti Senzori STMicroelectronics najavljuje LSM320DL multi-senzor modul sa pet stepeni slobode

STMicroelectronics najavljuje LSM320DL multi-senzor modul sa pet stepeni slobode

Iz STMicroelectronics su najavili LSM320DL multi-senzor modul sa pet stepeni slobode. Integracija 3-osnog digitalnog akcelerometra i 2-osnog digitalnog žiroskopa u jednom uređaju povećava očitavanu tačnost i pouzdanost pri smanjenoj veličini i ceni, a takođe otvara i nove mogućnosti za detekciju pokreta visoke preciznosti u mobilnim telefonima, navigacionim sistemima, igračkim konzolama i mnogim drugim prenosivim uređajima.

 slika_lsm320dl_multi_senzor_modul_pet_stepeni_slobode_senzori_vesti_automatika.rs.jpg ST-ov najnoviji visoko precizni modul detektuje ubrzanja do 16g. Napredni dizajn mehaničke strukture za detekciju garantuje izuzetnu simetriju i otpornost na mehaničke i toplotne udare. Modul koristi mikromašinsku tehnologiju koju je ST primenio na preko 1,2 milijardi senzora kretanja koji se već nalaze na tržištu.
   Pakovanje sa pet stepeni slobode u jednom uređaju povećava robusnost sistema, koji zajedno sa visokom termičkom i mehaničkom stabilnošću i naprednim opcijama za upravljanjem utroškom energije, čini ST-ov novi multi-senzor modul savršenim izborom širokom spektru potrošača i industrijskih aplikacija.
   Ovaj multi-senzor modul je uključen u intuitivni korisnički interfejs u mobilnim telefonima, igračkim konzolama, daljinskim upravljačima i drugim uređajima, zatim za praćenje i kompenzaciju vibracija u industriji i drugim mestima gde je to neophodno.
   Modul sadrži power-down i sleep modove, a ugrađen je i FIFO (first-in first-out) memorijski blok, koji uklanja potrebu za stalnom komunikacijom senzora sa glavnim procesorom. Uređaj može da radi sa bilo kojim naponom u opsegu od 2,4 do 3,6V.  Uređaj je dostupan na tržištu, a njegova cena se kreće od $3,5 za količine od 1000 komada.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version