Naslovna Vesti Internet of Things Broj povezanih IoT uređaja preti da dostigne čak 125 milijardi do 2030....

Broj povezanih IoT uređaja preti da dostigne čak 125 milijardi do 2030. godine

 Broj povezanih IoT (Internet Of Things) uređaja će rasti u proseku 12% na godišnjem nivou, sa 27 milijardi ove godine na 125 milijardi do 2030. godine, prema najnovijim istraživanjima HIS Markit-a.

 E-knjiga ”Internet stvari: Pokret, ne tržište” objašnjava kako IoT stvara konkurenciju transformisanjem svakodnenih poslovnih praksi i novim mogućnostima. Očekuje se da će se u narednih 15 godina, svetske razmene podataka povećavati na godišnjem nivou od 20-25% do otprilike 50%.

 Jenalea Howell, direktorica sektora za istraživanje i razvoj IoT povezanosti i projekata pametnih gradova iz HIS Markit-a kaže da razvijanje IoT pokreta utiče na sve faze industrijske i gotovo sve tržišne oblasti – od sirovina, do proizvodnje a potom i distribucije, pa čak i potrošnje finalnih proizvoda. Dešavaju se velike promene u načinu na koji ljudi vrše integraciju sa mašinama, informacijama i čak jedni sa drugima.

 U međuvremenu, istraživanja iz kompanije Gartner pokazuju da će isporuke računara, tableta i pametnih telefona biti povećane na globalnom nivou 2% godišnje, što će učiniti 2018.godinu, godinu najvećeg porasta posle 2015. godine. Istraživanja takođe pokazuju da će isporuke konvencionalnih računara doživeti pad od 4,4% dok će isporuke smart telefona biti u porastu od 2,4%.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version