Naslovna Vesti Green tech Francuski startap TiHive je dobio 8.6 miliona evra za sistem kontrole kvaliteta...

Francuski startap TiHive je dobio 8.6 miliona evra za sistem kontrole kvaliteta koji smanjuje industrijski otpad

Francuski startap TiHive, kompanija koja posluje u oblasti industrijskih IoT rešenja, dobila je 8.6 miliona evra od EIC Accelerator programa kako bi svojim korisnicima omogućili smanjivanje industrijskog otpada. U pitanju je šema Evropskog inovacionog saveta a u okviru Horizon 2020 programa.

Proizvođači koriste tehnologiju kompanije TiHive kako bi osigurali da njihovi proizvodi imaju odgovarajuće karakteristike i kvalitet i time smanjuju troškove za sirovine jer se smanjuje otpad i sve to u realnom vremenu. Pored smanjivanja troškova za same firme, prednosti imaju i korisnici kao i životna sredina. Kamera prati parametre materijala, kako one vidljive tako i one nevidljive golim okom i reaguje ukoliko odstupaju od optimalnih vrednosti. Njihov proizvod za kontrolu kvaliteta je zasnovan na teraherc svetlosti u kombinaciji sa AI algoritmom.

TiHive Team

Kompanije posluje već tri godine. U početku su imali poteškoća sa implementacijom svog biznis modela koji može da se primeni u raznim industrijama poput onih koji proizvode luksuzne proizvode, farmaceutskih, medicinskih i slično a trenutno su fokusirani na proizvode iz oblasti higijene i nege. Finansijska sredstva će biti korišćena za širenje po Evropi i SAD, izgradnje objekata za testiranje i laboratoriju kao i za zapošljavanje dodatnog kadra.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version