Naslovna Vesti Mikrokontroleri IDT najavljuje VersaClock, programabilni takt generator

IDT najavljuje VersaClock, programabilni takt generator

IDT (Integrated Device Technology, Inc.; NASDAQ: IDTI) je najavio nove članove svoje IDT VersaClock porodice vremenskih uređaja. VersaClock LP (Low Power) uređaji su programabilni generatori takta specijalno dizajnirani da smanje potrošnju energije i optimizuju raspored kompnenti kod uređaja napajanih pomoću baterija, kao što su smart mobilni uređaji, MP3 plejeri, uređaji za personalnu navigaciju, kamkorderi itd.
 

slika_mikrokontroleri_programabilni_takt_generator_elektornika_idt_automatika.rs.jpg  
Novi vremensi uređaji nude značajno smanjenje potrošnje energije, što povećava energetsku efikasnost komercijalnih elektronskih uređaja. VersaClock LP uređaji pomažu da se produži radni vek baterije za današnje prenosive uređaje smanjenjem potrebne snage sa 30-40mW na 4-8mW. Ovi uređaji takođe smanjuju i snagu prilikom gašenja uređaja na 20μW i prilikom rada u sleep modu na 200μW pri frekvenciji od 32kHz.
 
  Pet je novih VersaClock LP uređaja: 5P49EE801, 5P49EE802, 5P49EE601, 5P49EE602 and 5P49EE502. Sve ih odlikuje unutrašnji PLL, svaki je pojedinačno programabilan i sposoban da generiše četiri jedinstvene frekvencije povećavajući stepen optimizacije performansi svakog takt izlaza i povećavajući tačnost celog sistema.Da bi dali dizajneru veliku fleksibilnost, frekvencije mogu biti generisane sa takt ulaza, jednog TCXO ili pomoću osnovnog raferentnog izvora. Korišćenje jednog referentnog takta omogućava dizajnerima da pojednostave dizajn i uštede prostor na ploči uz održavanje tačnosti.
 
  Jedan od četiri interna PLL-a podržava širenje spektra generisanja čime se smanjuju elektromagnetne smetnje, što je neophodno za ispunjavanje FCC sertifikata i drugih uslova. Osim toga, novi uređaji mogu da generišu frekvencije od 5kHz do 120MHz što takođe povećava fleksibilnost kod prenosivih uređaja. Uređaji su kompatibilni sa mnogo različitih tipova izlaza – od jednostranog LVCMOS do diferencijalnog LVDS
 
  VersaClock LP uređaji su dostupni u nekoliko vrsta pakovanja uključujući 20-pinske i 24-pinske QFN. Novi uređaji su trenutno dostupni samo stalnim partnerima kompanije, a cene se kreću od $0.80 do $1.25 za količine od 10.000 komada. Razvojen ploče su takođe dostupne samo za stalne partnere.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version