Naslovna Vesti Upravljanje procesima Optimizator procesa cementiranja podržava upotrebu alternativnih goriva

Optimizator procesa cementiranja podržava upotrebu alternativnih goriva

Votorantim Cimentos je nadogradio svoje ABB Expert Optimizer platforme u 2 fabrike u Brazilu. Fabrike su 1995. god instalirale  raniju verziju sistema, a sada su je nadogradile sa cmpPlus Expert Optimizer, verzijom 6.0. ABB kontrolna platforma pomaže da se održi temperaturna stabilnost peći pri spaljivanju guma i ostalih teških goriva.
 

    

   Votorantim Cimentos je deo Votorantim Group-e i jedna od 10 najvećih svetskih kompanija za proizvodnju cementa, betona i maltera. Preduzeće je bilo motivisano da pređe na najnoviju verziju Expert Optimizer -a u svojim Itau i Salto fabrikama, jer je postojeći „third party” hardver bio već 14 godina star.

votorantim_itau_fabrika_vesti_upravljanje_procesima_automatika.rs.jpg  Nakon što je nadogradnja završena, fabrike su videle brojne pogodnosti, pri čemu je najveća stabilnost pri korišćenju i upravljanju pri spaljivanju alternativnih goriva. Iako su ova goriva jeftinija i smanjuju troškove proizvodnje, mogu biti i destruktivna za proces. Na primer, pri spaljivanju guma, energetski šiljci mogu stvoriti neravnine unutar peći. Sa poboljšanom kontrolom, obe fabrike su bile u mogućnosti da povećaju količinu alternativnih goriva koje koriste, što ima pozitivan uticaj na smanjenje troškova proizvodnje. ABB tvrdi da Expert Optimizer, a posebno deo CPM Minerals paketa rešenja, osigurava  da peći mogu raditi u optimalnim uslovima u skladu sa ciljevima klijenta. Za ove dve fabrike, to znači  da su energetski šiljci očekivani i aktivno upravljani sistemom.

 

   Votorantim je bio u mogućnosti da napravi nadogradnju bez gubitka nekih od prostorno-zavisnih karakteristika, registrovanih u ranijoj verziji. ABB tvrdi da je njegov pristup nadogradnje uspešno sačuvao više od 10 godina od znanja iz prethodne verzije, a istovremeno donosi operaterima pristup novijim tehnologijama kao što su model prediktivnog upravljanja (MPC) i kombinovani logičko dinamički sistemi (MLD).

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version