Naslovna Vesti Programabilna logika National Instruments izbacuje na tržište visoko temperaturni PAC

National Instruments izbacuje na tržište visoko temperaturni PAC

National Instruments je izbacio na tržište dva CompactRIO programabilna automatska kontrolera (PAC) koji nude inženjerima i konstruktorima mašina idealno rešenje za visoko performansna merenja i kontrolne aplikacije koje se izvršavaju na povišenim temperaturama. NI cRIO-9023 i NI cRIO-9025 kontroleri koji rade u realnom vremenu, takođe su dostupni sa odgovarajućom  dodatnom zaštitom komponenti i strujnog kola u otežanim uslovima rada.
 

 
vesti_crio_ruggedized_national_instruments_upravljanje_procesima_plc_pac_programabilna_logika_automatika.rs.jpg
  Novi CompactRIO kontroleri obezbeđuju veću moć procesiranja za napredne merne i kontrolne aplikacije koje rade u opsegu temperatura između -40 i 70 °C. NI cRIO-9023 kontroler ima PowerPC procesor koji radi na 533 MHz, dok NI cRIO-9025 ima PowerPC procesor na 800 MHz, kao i dualne Ethernet portove za umreženje, komunikaciju i proširenje I/O. Oba kontrolera rade sa postojećim CompactRIO rekonfigurabilnim kućistem, koje sadrži programabilna polja logickih kola (FPGA-ove), koji su programirani pomoću NI LabView 2009 platforme sa grafičkim sistemom za dizajniranje. Korišćenjem LabView i CompactRIO, inženjeri mogu brzo implementirati upotrebu analognih i digitalnih kontrolnih petlji koje uz algoritme velikih brzina za obradu signala, mogu zadovoljiti potrebe naprednih aplikacija za merenje. 
 
  Za rad na povišenoj radnoj temperaturi, novi CompactRIO kontroleri dostupni su i sa odgovarajućom zaštitnom presvlakom. Presvlaka predstavlja posebno formulisan tanki sloj materijala nanesen direktno na strujne ploče ili sastavne delove strujnih kartica i predstavlja nepropustljiv i zapečaćen sloj za zaštitu strujnih kola od vlage, vlažnosti, buđi, plesni, prašine i korozije usled izloženosti ekstremnim okruženjima. Područja primene u kojima zaštitna presvlaka može da obezbedi zaštitu su: brodski, železnički, automobilski, industrijski monitoring, jedinice testiranja goriva i prerade nafte i gasa.
 
National Instruments
  National Instruments predstavlja transformisanje načina na koji inženjeri i naučnici dizajniraju, izrađuju prototipove i isporučuju sisteme za merenje. NI osposobljava korisnike za rad sa off-the-shelf softverom, kao što je NI LabView i modularni isplativi hardver, te se prodaje na široko, u osnovi u više od 30 000 razlicitih kompanija širom sveta, gde jedan kupac ne predstavlja više od 3% prihoda i jedna industrija ne predstavlja više od 15% prihoda. Sa sedištem u Austinu, Texas, NI ima više od 5 000 zaposlenih i otvorena predstavnistva u više od 40 zemalja. Za proteklih 11 godina FORTUNE magazin je proglasio NI jednom od 100 najboljih kompanija u Americi.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version