Naslovna Vesti Obrada signala Kompanija Siemens donirala uređaj za relejnu zaštitu ETF u Beogradu

Kompanija Siemens donirala uređaj za relejnu zaštitu ETF u Beogradu

 Operativna kompanija Smart Infrastructure Siemens d.o.o. Beograd donirala je mikroprocesorski uređaj relejne zaštite Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Donirana Siemens oprema unaprediće naučno-istraživački rad na ETF-u i omogućiti studentima da usvoje svoja praktična znanja koristeći najsavremeniju Siemens opremu.

 „Mikroprocesorski uređaj relejne zaštite sa najsavremenijim karakterisitikama kompanije Siemens namenjen je profesorima i studentima za naučno-istraživački rad na doktorskim studijama. Srećni smo što ovom donacijom Siemens-a Elektrotehničkom fakultetu nastavljamo niz višegodišnje uspešne saradnje, kako kroz ovakve vidove odnosa, tako i kroz podršku u vidu realizacije zajedničkih projekata“, istakao je Srdan Srdanović, rukovodilac operativne kompanije Smart Infrastructure Siemens Srbija i dodao da praktični rad na najsavremenijoj opremi predstavlja važan deo obrazovanja za nove generacije studenata elektrotehnike, kako bi svoja stečena znanja usavršili, a kasnije i razvijali.

 „U budućnosti donirana Siemens oprema biće korišćenа u okviru laboratorijskih vežbi, za izradu diplomskih i master radova iz Predmeta Relejna zaštita, Razvodna postrojenja i Digitalna relejna zaštita. Zahvalio bih se kompaniji Siemens na doniranoj opremi koja će unaprediti kvalitet nastave i omogućiti studentima da radom na najsavremenijoj opremi usvoje svoja praktična znanja“, izjavio je doc. dr Kosta Jovanović, prodekan za saradnju sa privrednom Elektrotehničkog fakulteta.

 Uručenju donacije pored predstavnika Fakulteta i Siemens-a prisustvovao je i prof. dr Zoran Stojanović, rukovodilac Laboratorije za relejnu zaštitu, koja je u sklopu Katedre za elektroenergetske sisteme kojoj je uređaj doniran.

Zahvaljujući Siemens donaciji ETF dobio je mikroprocesorski uređaj relejne zaštite SIPROTEC 5 7UT sa najsavremenijim “digital substation” komunikacionim protokolima, koji ima mogućnost povezivanja na Process Bus protokol IEC 61850.

 Kompanija Siemens lider je u oblasti energetike, automatizacije i digitalizacije. U Srbiji je prisutna više od 133 godine i prepoznatljiva je po inovacijama, unapređenjima, kvalitetu, i pozdanosti proizvoda i usluga koje pruža.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version