Naslovna Vesti Dešavanja Proglašen je pobednik petog po redu takmičenja iz robotike – ABB Robo...

Proglašen je pobednik petog po redu takmičenja iz robotike – ABB Robo Challenge

 Kompanija ABB Srbija je tradicionalno generalni pokrovitelj takmičenja u robotici pod nazivom “ABB Robo Challenge”, koje se peti put za redom održava u okviru seminara Brand New Engineers – Od integrala do inženjera, a kao deo događaja Evropska nedelja robotike, organizovanog od strane Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu.

 U hakatonu održanom u novembra 2022. godine, na Elektrotehničkom fakultetu, kroz rad na računaru tražilo se optimalno rešenje za upravljanje robotom u simulacionom okruženju softvera ABB RobotStudio. Tom prilikom, od 150 prijavljenih studenata tehničkih nauka izdvojili su se sledeći finalisti: „Pixie dust“ (Aleksandar Dinčić, Teodora Petrović, Nemanja Mehović, Vera Urošević) i „Burek u svemiru“ (Petar Horvat, Dimitrije Tatomirović, Luka Kovandžić, Vukašin Spasojević), koji su svoja programska rešenja praktično ispitali na ABB YuMi robotu, u Naučno tehnološkom parku u Čačku.

 Da je tim šarmantnog naziva – „Burek u svemiru“ ove godine pobednički, obznanio je Milan Jevremovic, direktor poslovanja Elektromotorni pogoni i upravljanje. Članovi koji čine tim će ove godine otići na studijsko putovanjem u ABB-ov Regionalni centar za robotske aplikacije mašinske obrade i opsluživanja u Italiji i iz prve ruke se upoznati sa novim tehnologijama i trendovima vezanim za sektor robotike, videti rad robotskih demo ćelija u okviru laboratorije pri samom Centru i detaljnije se upoznati sa radom trening centra za obuku kako zaposlenih u ABB-u, tako i naših korisnika i kupaca.

 Zahvaljujemo svim saradnicima i čestitamo svim učesnicima na predivnoj pokretačkoj energiji, uz pomoć koje ćemo lakše iščekivati sledeći “ABB Robo Challenge”! Pozivamo sve buduće učesnike da se blagovremeno informišu o narednom takmičenju na stranici Brand New Engineers – Od integrala do inženjera.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version