Naslovna Vesti VR/AR Digitalna sedacija – primena VR u terapiji bola

Digitalna sedacija – primena VR u terapiji bola

Već dosta dugo se priča o potencijalnom uticaju koji imaju i koji će tek imati u vremenu koji dolazi virtuelna realnost i obogaćena stvarnost (augmented reality) u pogledu medicine, simulacija i obuke.  Naravno, jednu od najvećih primena VR i AR ima u komunikaciji pogotovo u vreme pandemije i smanjenog putovanja kao i u igricima. Uostalom, više stvari koje su postale mainstream su prvu primenu imale u igricima.

Jedna od kompanija koja koristi VR u medicini je belgijska kompanija OnComfort. U septembru su podigli Series A investiciju u iznosu od 10 miliona evra, zajednički predvođenu od Debiopharm i Crédit Mutuel Innovation. OnComfort je osnovan u Wavreu 2017. godine i dobijena sredstva planiraju da koriste da dodatno razvijaju svoju ponudu za servise za digitalnu terapiju kao i za ekspanziju na međunarodno tržište.

Startap svoju metodu zove “Digital Sedation” koja predstavlja kliničko potvrđene terapeutske sesije u virtuelnoj realnosti koju je do sada koristilo preko 30 000 pacijenata da im se umanji bol i strah umesto lekova.

“Nalazimo se na vrhuncu naše digitalne terapije,” izjavio je Mario Huyghe, su-osnivač i glavni izvršni direktor kompanije OnComfort. “Medicinska zajednica je otkrila prednosti i potencijal Digitalne Sedacije da umanji bol i strah bez lekova. Virtuelna Realnost je ono što omogućava ovo u digitalnoj terapiji. Dodatno, istinski potencijal OnComfort-a dolazi iz naučne potvrde naše digitalne sedacije i multidisciplinarne saradnje uz stručnost anesteziologa, neurologa, psihologa i hipnoterapeuta.”

Medicina i terapija bola su svakako oblasti koje vape za servisima ovog tipa i uvereni smo da će lečenje u vremenu koje dolazi biti i efikasnije a i prijatnije za pacijente i medicinsko osoblje. 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version