Naslovna Vesti Robotika Codeybot služi da deca brže i lakše uđu u svet programiranja

Codeybot služi da deca brže i lakše uđu u svet programiranja

 Definitivno da živimo u eri robotike, sigurno primećujemo da je sve više malih i zanimljivih robota oko nas, neki su gotovo gedžeti a neki ”pravi”, a ovaj mali robot svakako zaslužuje malo vašeg vremena.

 U današnje vreme deca uz pomoć veoma naprednih tehnoloških rešenja velikom brzinom primaju nova znanja i izgrađuju nove veštine. Jedan takav proizvod se pojavio na tržištu, posle uspešne Kickstarter akcije gde je sakupljeno skoro 200 hiljade dolara za početak njegove serijske proizvodnje i unapređenje samog robota. On se zove Codeybot i može se naći po ceni od oko 200 dolara.

 To je mali simpatični robot koji uči decu osnovama programiranja, a nastao je kao rezultat dugogodišnjeg rada kompanije Makeblock koja je se bavi programiranjem. Njihova ideja je da kroz igru i zabavu, deca budu u prilici da programiraju kretanje robota, osmeh na Codeybot displeju, kao i neke njegove plesne a i borbene pokrete.

 Codeybot robot, pre svega, ima zadatak da učenje pretvara u zabavan, prirodan i vizuelno razumljiv proces. Aplikacija koja pokreće ovog robota dostupna je za iPad i Android uređaje nove generacije. Cilj Makeblock inovatora je da inspirišu decu da uz pomoć kodiranja iskažu i realizuju svoje ideje.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version