Naslovna Vesti Robotika GoCart – robot koji prevozi obroke

GoCart – robot koji prevozi obroke

Korejski zasnovan Yujin Robot je upravo najavio robota za transport obroka, dizajniran tako da radi u objektima za negu starih i drugim ugostiteljskim i zdravstvenim ustanovama. Yujin-ov novi GoCart robot je zajednički poduhvat Yujin-a i ScanBox-a, dizajnera i proizvođača sistema za transport hrane za ugostiteljske i institucionalne objekte širom sveta.

gocart yujin robot automatika.rs GoCart pravi mapu svoje okoline i koristi niz senzora i kamera za samostalno nošenje tereta, bez uplitanja sa ljudima ili drugim predmetima na svom putu.  Takođe ima Internet-of-Things interfejs, tako da može da se poveže sa postojećim IT sistemima i radi sa pametnim telefonima, tabletima i računarima.
 
 Testovi oblasti novog GoCart počeće ovog oktobra na dve lokacije: u SAD i Švedskoj.
 
 Yujin je 2011.godine proizveo iRobiQ robota, koji predaje engleski jezik  za obdaništa širom Južne Koreje. Nakon toga kompanija je pustila na tržište kompletnu liniju robotskih usisivača za azijsko tržište, kao i istraživački mobilni uređaj nazvan Turtle-bots zasnovan na Kobuki mobilnoj platformi.
 
 U priči koja nema veze sa lansiranjem Yujin GoCart Robota, bolnica u Engleskoj nedavno je rasporedila 12 AGV-ova da isporuči obroke za 950 pacijenata. Droidi otvaraju vrata, rade sa liftovima i kupe tacne sa hranom bez ljudske pomoći. Oni prenose rashlađena jela do kuhinja razbacanih po bolnici, gde ih zagrevaju, a potom služe pacijentima. AGV-ovi se takođe koriste za prevoz otpada, posteljine, pribora, instrumenata, i farmaceutskih stavki oko objekta. Shodno tome možemo videti da tržište postoji i da je spremno da bude usluženo.
 
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version