Naslovna Vesti Robotika Honeywell Robotics pokreće istraživanja vezana za skladišta i logistiku u svojim novim...

Honeywell Robotics pokreće istraživanja vezana za skladišta i logistiku u svojim novim centrima

Novi centar, kompanije Honeywell, kreiraće napredne tehnologije koristeći veštačku inteligenciju, mašinsko učenje, prepoznavanje slika (computer vision) i naprednu robotiku.

 Kompanija Honeywell najavila je stvaranje Honeywall Robotics naprednog tehnološkog centra, sa fokusom na inovacije i razvoj vezan za veštačku inteligenciju, mašinsko učenje, prepoznavanje slika i naprednu robotiku u oblasti lanaca snabdevanja.

 Sa sedištem u Pitsburgu, Honeywell Robotics doprineće razvoju skladišnih prostora i distributivnih centara budućnosti, posebno jer kompanije traže automatizovana rešenja, softver i robotiku kako bi postigli veću brzinu, tačnost i mogućnost rada u složenim okruženjima za rukovanje materijalima.

Već 25 godina kompanija Honeywell uspešno isporučuje usluge u ovoj oblasti svojim klijentima i pomaže im da budu produktivniji. U svom timu zaposlenih imaju sjajne umove, sklapaju saradnje i partnerstva u industriji kako bi stvorili značajan tehnološki napredak kroz ispunjavanje promenljivih zahteva i potreba potrošača.

Očekivanja potrošača izazvala su seizmičke promene u oblasti lanca snabdevanja. Prema podacima sa portala eMarketer, online kupovina danas čini 15% ukupne maloprodaje, a očekuje se da će do kraja 2023. godine porasti i do 22%, što predstavlja oko 6,5 milijardi dolara vrednosti robe koja je prodata online putem.

 Skoro 80% operacija distributivnih centara i dalje se obavlja manuelno prema studiji koju je DHL sproveo na temu robotike u logistici. Rast industrije stvara značajne mogućnosti za automatizaciju lanca snabdevanja.

”Kako fenomeni poput veštačke inteligencije i mašinskog učenja postaju uobičajeni, Honeywall Robotics stvoriće inovativne, napredne tehnologije kako bi ublažio nedostatak kvalifikovane radne snage, smanjio sigurnosne rizike i eleminisao neefikasne zadatke. Napredni sistemi za vođenje skladišta, sortiranje i poboljšanje kapaciteta i efikasnsoti, kao i autonomni mobilni roboti samo su početak digitalne transformacije u skladištima.” izjavio je Joseph Lui, direktor IoT sektora Amazona, koji će voditi ceo centar izvrnosti.

 Kupci će takođe imati mnoge pogodnosti i od MomentumTM softvera za vođenje skladišta, koji će imati sve podatke vezane za opremu, rad i zalihe za distributivne centre. Takođe, softver će olakšati rukovodiocima proces implementacije i integracije napredne robotike pružajući im centralizovan sistem za upravljanje.

 Honeywell sarađuje i sa istraživačima sa Nacionalnog inženjerskog centra za robotiku univerziteta ”Carnegie Mellon” kroz razvoj robotike za distributivne centre. Kompanija, preko svog investicionog fonda Honeywell Ventures, strateški ulaže u druge kompanije koje se bave robotikom, uključujući Soft Robotics i Attabotics, kako bi pomogla razvoj automatizacije složenih zadataka u dinamičnim okruženjima radi maksimalne produktivnosti i efikasnosti rada.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version