Naslovna Vesti Robotika LabVIEW u robotima kompanije DENSO

LabVIEW u robotima kompanije DENSO

National Instruments i DENSO Robotics primenili su NI merne sisteme i tehnologiju vizije na industrijskim robotima kompanije DENSO. Saradnja povećava produktivnoost i performanse pri automatskom testiranju, istraživanju i proizvodnji aplikacija. Današnji trend koji je vezan zaproiyvodnju je u tome da imamo što manje troškove i kraće vreme razvoja. Nova LabVIEW biblioteka grafičkih f.-ja omogućava inženjerima i naučnicima rešavanje problema spajajući sve aspekte robotike uz pomoć samo jedne NI LabVIEW aplikacije bez potrebe za stručnim i složenim programiranjem.

  
  ”LabVIEW je savršena aplikacija ya razvijanje sistema koja može koristiti mnogim naučnicima i inženjerima širom sveta,” izjavio je Toyohiko Ito, direktor DENSO WAVE kompanije jedne iz DENSO grupacije koja razvija i proizvodi industrijske robote. ” Podsticanjem korisnika da koriste LabVIEW za kontrolu DENSO robota pomoći će povećanju njihovog učinka i obezbediti funkcionalnost robota na duže vreme ” .
 
  labview_denso_robotics_vs_6577_robotika_elektronika_automatika.rs.jpgNova ImagingLab Robotics biblioteka za DENSO, iz NI Allience Partner ImagingLab, komunicira direktno sa DENSO kontrolerima za komandovanje i upravljanje robotima kroz LabVIEW softver. Nova biblioteka (laka je za korišćenje) je kolekcija grafičkih funkcija koja obezbeđuje mogućnost kirišćenja jedinstvenog softvera za kontrolisanje i integraciju svih delova mašine, od dela za rukovanje i upravljanje robotom do naprednih merenja i mašinske vizije. Zbog jednostavnosti upotrebe LabVIEW-a, inženjeri koji inače ne bi koristili industrijske robote sada mogu da ih integrišu u njihove aplikacije za automatizaciju laboratorija, mogu precizno sklopiti komponente i testirati složene delove. 
  
  "Mi smo koristili LabVIEW radi integracije robota DENSO VS-6577 sa spektralnim analizatorom u potpuno automatizovanu analitičku test stanicu bez potrebe učenja drugog jezika za programiranje robota, " izjavio je Dylan Jones, glavni naučnik u Genzyme.  "ImagingLab Robotics biblioteka je bila off-the-shelf (skunuto sa police) rešenje za integrisanje robota. Procenili smo da će sa ovim testom stanice postići desetostruko povećanje analitičke obrade " .
 
  ImagingLab Robotics biblioteka za DENSO radi sa LabVIEW Real-Time sistemom, koja kombinuje LabVIEW grafičko programiraje sa snagom real-time operativnog sistema, dozvoljavajući naučnicima i inženjerima da naprave aplikacije u realnom vremenu. Biblioteka takođe radi sa NI Smart Cameras za integrisanu viziju vođenja robota i sa NI hardverom za prikupljanje podataka radi provere i merenja vrlo jednostavnih i veoma sofisticiranih aplikacija.
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version