Naslovna Vesti Robotika Nova ABB-ova fabrika za proizvodnju robota u Sjedinjenim Američkim Državama

Nova ABB-ova fabrika za proizvodnju robota u Sjedinjenim Američkim Državama

Kompanija ABB, vodeći svetski proizvođač u tehnologijama za energetiku i automatizaciju, objavila je da će započeti proizvodnju robota u SAD, čime će postati prva svetska kompanija za proizvodnju robota koja se u potpunosti posvećuje i investira u proizvodnju robota u SAD. Kompanija je najavila otvaranje nove fabrike za proizvodnju robota u postojećim pogonima u Oburn Hilsu, Mičigen, u kojima je već zaposleno oko 500 visoko stručnih radnika. Proizvodnja će započeti odmah.

 Nova fabrika je treći ABB-ov pogon za proizvodnju robota, pored Šangaja u Kini i Vesterosa u Švedskoj, i u njoj će se proizvoditi ABB-ovi roboti i srodna oprema za severnoameričko tržište.
 SAD predstavljaju ABB-ovo najveće tržište sa prodajom od 7,5 milijardi dolara. Kompanija je od 2010. godine investirala više od 10 milijardi dolara u lokalne jedinice za istraživanje i razvoj, kapitalne investicije i akvizicije, povećavajući broj zaposlenih na toj teritoriji sa 11.500 na 26.300.
 “Novi pogon za proizvodnju u Severnoj Americi podiže nivo naše ponude i servisa za robote korisnicima u SAD, Meksiku i Kanadi, omogućavajući nam da postignemo najbolje uslove isporuke i tehničku podršku u Severnoj Americi,” rekao je Per Vegard Nerset, izvršni direktor ABB Robotics. “Ekspanzija je u skladu sa našom globalnom strategijom, koja se ogleda u uspostavljanju lokalnog prisustva na ključnim tržištima za razvoj robotike čime se naša vrhunska tehnologija približava našim korisnicima. Uveren sam da će jako tržište robotike u ne tako dalekoj budućnosti doprineti povećanju broja zaposlenih na ovoj lokaciji na ukupno 1.000 visoko obrazovanih radnika.
 
ABB-logo abb robotika SAD fabrika branislav mrgud automatizacija robotika automatika.rs
 ”Portfolio proizvoda koji će se proizvoditi u novom pogonu će se proširivati u fazama, sa ciljem da većina ABB-ovih robota i kontrolera za robote koji se isporučuju u SAD, Meksiku i Kanadi bude proizvedena u Oburn Hilsu. Lokalna proizvodnja ubrzava proces isporuke i kao rezultat daje značajno skraćivanje vremena isporuke korisnicima.
 
 ABB-oba poslovna grupacija za robotiku (ABB Robotics Business Unit) je vodeći svetski snabdevač industrijskih robota – koji takođe obezbeđuje i softver za robote, perifernu opremu, modularne proizvodne jedinice i servise za operacije kao što su zavarivanje, rukovanje, sklapanje, bojenje i završna obrada, preuzimanje, pakovanje, paletizacija i nega mašina. Ključna tržišta uključuju auto industriju, industriju plastičnih materijala, metaloprerađivačku industriju, livnice, elektronsku industriju, mašinsku obradu, farmaceutsku industriju i preradu hrane i pića. Velika usmerenost ka odgovarajućim rešenjima pomaže proizvođačima u povećavanju produktivnosti, kvaliteta proizvoda i bezbednosti na radu. ABB je širom sveta instalirao više od 250.000 robota.
 
Za više informacija kontaktirajte:
ABB d.o.o.
Branislav Mrgud

branislav.mrgud@rs.abb.com

ABB d.o.o.

Kumodraška 235
11010 Beograd
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version