Naslovna Vesti Robotika Podržite i Vi naše mlade robotičare na putu za finalni turnir –...

Podržite i Vi naše mlade robotičare na putu za finalni turnir – Eurobot 2013

Završeno je još jedno Nacionalno takmičenje Eurobot. Ove godine među ekipama koje putuju u Francusku, na finalno takmičenje, našle su se i dve ekipe sa smera Mehatronika. Studentima sa ovog smera, je jedan od ispita na četvrtoj godini studija i pravljenje autonomnog robota za takmičenje Eurobot. Sa radovima se počelo još prošle godine, sredinom novembra, ubrzo posle objavljivanja pravila za ovu godinu.

 Danonoćni rad se isplatio i na kraju je krunisan rezultatima na takmičenju. U prvih šest ekipa na kraju takmičenja, našle su se sve četiri sa smera Mehatronika, tim Srednje elektrotehničke škole ”Mihajlo Pupin” i tim iz Francuske. Ekipe Robothrill i Mehatroničar su se plasirale dalje, međutim ekipa Mehatroničar je odlučila da ne ide na finalni turnir, pa u Francusku putuje sledeći tim sa tabele, Serbian Robotics Team.

 Budući da su studenti već uložili značajna sredstva u samu izradu robota, put u Francusku, na finalno takmičenje, je doveden u pitanje.  Naši studenti se već duži niz godina uspešno takmiče sa stranim ekipama, iako su u lošijoj finansijskoj situaciji.  Pre nekoliko godina, 2006. godine, su prvi put osvojili 3. mesto, a isti uspeh je ponovljen prošle godine, kada su naše ekipe zauzele treće, četvrto i šesto mesto u generalnom plasmanu. Ove godine, poučeni iskustvom od ranije, pokušaće da ponovo prošlogodišnji uspeh, ako ne i da ga premaše.

francuska eurobot 2013 srbija robotika automatika.rs

 Nažalost za sve to je potreban novac za odlazak na put, kog trenutno nema.  Ovim putem pozivamo sve firme i ljude, koji su željni da pomognu studentima da odu na finalno takmičenje da ukrste koplja sa stranim ekipama, da to učine.

Novčane uplate izvršiti na račun Fakulteta tehničkih nauka:

Tekući račun: 840-1710666-12

Naznaka: Institut 018-za robotsko takmičenje

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version