Naslovna Vesti Robotika Winbot – Robot čistač prozora nam stiže sledeće godine

Winbot – Robot čistač prozora nam stiže sledeće godine

Na sajmu tehnologije CES 2013 kompanija Ecovacs predstaviće svoj novi proizvod – Winbot Series 7. Reč je o robotu čija je osnovna namena čišćenje prozora. Robot koristi usisnu silu kako bi se održao na staklu prozora i može očistiti staklo iznutra i spolja.
 
 
 

 
 Za čišćenje prozora Winbot 7 koristi jastučiće koji vlaže i suše staklo i krpu koja briše višak vlage i nečistoće. Sve što korisnici treba da urade jeste da prikače jastučiće za jedinicu, poprskaju ih sa nekim sredstvom za čišćenje, stave robot na prozor i pritisnu “start”.  Winbot počinje čišcenje tako da najpre izmeri površinu stakla. Jednom kada je odredio mere, robot će očistiti celu površinu. Može čistiti stakla s ramom i bez njega, bez obzira na debljinu, veličinu i oblik.  Zna čak i kada je gotov s poslom – tada se vraća na mesto starta i oglašava se muzikom.

 Robot se napaja pomoću baterija koje se mogu puniti nakon svakog čišćenja. Korisnici će takođe moći da ga kontrolišu uz pomoć daljinskog upravljača. Robot će se isporučivati u dve boje, beloj i žutoj. Cena još uvek nije poznata, ali se očekuje da će biti u “stotinama dolara”.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version