Naslovna Vesti Upravljanje procesima Experion Process Knowledge System (PKS) primenjen u fabrici čelika

Experion Process Knowledge System (PKS) primenjen u fabrici čelika

Proteklih dana, Honeywell, je sklopio dogovor o modernizaciji ključnih postrojenja najvećeg proizvođača čelika u Turskoj. Honeywell će sprovesti niz rešenja automatizacije procesa i servisa u Erdemir ( fabrika za preradu gvožđa i čelika ) proizvodnim pogonima u Zonguldaku, koji se nalaze na obali Crnog mora. Promene će povećati pouzdanost i lakoću rada u proizvodnim postrojenjima. Honeywell će implementirati Experion Process Knowledge System (PKS) i dva C300 kontrolera.
 

 

  ” Ovaj projekat je značajan ne samo za budućnost mesta Karadeniz Eregli već i za našu konkurentnost. Rešenje Honeywell-a je ispunilo sve naše zahteve jer njihova tehnologija je dokazana, poseduju veliko iskustvo a njihova usluga i podrška je veoma ohrabrujuća ”, izjavio je Serdar Ertan, Operativni menadžer kompanije Erdemir.
 
  ”  Kako Turska ekonomija raste, tako se povećava potreba za sirovinama kao što su čelik i gvožđe. Sa Experion® sistemom proizvodne linije Erdemir kompanije predstavljaće efikasne modele. Ovo će omogućiti da odmah iskoriste modernizovane pogone i u budućnosti da zadrže tržište ispred lokalne i globalne konkurencije ”, izjavio je Naci Erakin ispred Honeywell Process Solutions Turkey.
 
  Od svoje prve upotrebe 2003.godine, Experion® Process Knowledge System (PKS) se pokazao kao izuzetno uspešan u pomaganju hiljadama korisnika širom sveta za poboljšanje produktivnosti i profitabilnosti sa inovativnim tehnologijama. Experion® zamenjuje tradicionalnu kontrolu procesa preko Distributed Control System (DCS). To je jedini sistem automatizacije koji se fokusira na iskorišćenje znanja svog osoblja. Experion® donosi:  
  • 30% smanjene troškove održavanja
  • 1-3% povećanja proizvodnje, 1-2% pad troškova
  • 1-4% povećanje proizvodnje, zbog procesa optimizacije
  • do 13% povećanja obima proizvodnje i 5% smanjenja troškova proizvodnje
  • 40% smanjenja operatera
  • do 50% boljeg povraćaja investicija 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version