Naslovna Vesti Upravljanje procesima National Instruments LabVIEW 2010 – optimizovani kompajler za brže izvršavanje kodova

National Instruments LabVIEW 2010 – optimizovani kompajler za brže izvršavanje kodova

National Instruments LabVIEW 2010 je poslednja verzija grafičkog programskog okruženja za dizajn, testiranja, merenja i upravljanje aplikacijama. LabVIEW 2010 omogućava uštedu vremena sa novim karakteristikama kao što je off-the-shelf tehnologija kompajlera koja izvršava kod u proseku 20 procenata brže. Za korisnike FPGA (field-programmable gate array), LabVIEW 2010 pruža novi IP Integration Node koji čini mogućim integraciju bilo koje third-party FPGA IP u LabVIEW aplikaciju i kompatibilan je sa Xilinx CORE generatorom.

 
  National Instruments je takođe implementirao više od desetak novih mogućnosti koje su predložili vodeći korisnici kroz LabVIEW Idea Exchange, on-line forum koji obezbeđuje zavidan nivo saradnje NI R&D i korisnika.
 
 LabVIEW je prvi put predstavljen 1986-te godine i nudi korisnicima drag-and-drop grafičke funkcionalne blokove i linije kojI čine tokove u razvoju sofisticiranih sistema. LabVIEW nudi integraciju sa preko hiljadu hardverskih uređaja, koji se nalaze u bibliotekama, a koriste se za naprednu analizu i vizualizaciju podataka. Može se koristiti sa različitim operativnim sistemima, na arhitekturama sa x86 procesorima, real-time oPerativnim sistemima (RTOS) i FPGA. Primenjen je u LEGO® MINDSTORMS® NXT robotics kit-u pa sve do istraživanja u CERN-u, što znači da je veliki broj korisnika usvojio LabVIEW širom sveta.
 
  Ključ produktivnosti LabVIEW-a je kompajler, koji je hijerarhijski evoluirao tokom postojanja LabVIEW-a ka tome da postane  optimizovan i mnogo ozbiljniji. Kompajliranje podataka kod LabVIEW 2010 je detaljnije optimizovano, a dodat je i LLVM (Low-Level Virtual Machine – infrastruktura sa open source kompajlerom), koji ima za cilj ubrzavanje izvršavanja koda. U National Instruments-u su sproveli testiranja performansi sistema iz real-world korisničkih aplikacija sa low-level funkcijama i pokazali da novi kompajler donosi poboljšanje od prosečno 20% u ovim pokazateljima.
 
  Sa LabVIEW 2010 NI je predstavio i  LabVIEW Add-On Developer Program kako bi pružili priliku hiljadama korisnika ovog softvera da prošire platforme i prilagode funkcionalnost LabVIEW-a. Program uspostavlja on-line market kao deo LabVIEW Tools Network-a, kako bi korisnicima učinio dostupnim pored alata koji se naplaćuju i one besplatne. Korisnici pomoću ove aplikacije mogu da pretražuju, preuzimaju i kupuju dodatke.
 
  Tokom razvoja LabVIEW 2010 u National Instruments-u su koristili LabVIEW Exchange, gde su  na adresi www.ni.com/ideas  korisnici ostavljali svoje ideje o tome kako bi nova verzija trebalo da izgleda i koje funkcije treba da poseduje. Na ovaj način četrnaest ideja je uspešno prihvaćeno.
 
   Više o LabVIEW 2010, kao i preuzimanje trial verzije možete pronaći ovde.
 

National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
Kosovelova ulica 15,
3000 Celje, Slovenija
Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.slovenia@ni.com
     www.ni.com/slovenia

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version