Naslovna Vesti Upravljanje procesima Novi PLC kompanije Unitronics – Vision 1040

Novi PLC kompanije Unitronics – Vision 1040

Kompanija Unitronics razvila je Vision 1040 PLC i integrisani HMI. Ovo omogućava proizvođačima mašina da u svoje sisteme dodaju odličan kolor ekran, osetljiv na dodir, opremljen sa devet programabilnih funkcijskih tastera i PLC odličnih performansi. U kompaniji tvrde da ovaj uređaj ima najbolji odnos cena-kvalitet na tržištu. Ovaj uređaj karakterišu do 1024 I/O. Komunikacija sa PC se odvija preko USB porta. Postoji i opcija evidentiranja podataka.
 

 
  Upravljanje industrijskim procesima se sada može oslanjati na jedan uređaj: Vision 1040 može da koristi 24 auto-tuned PID petlji, za kontrolu temperature, nivoa, pritiska itd, dok 16-bitni 65K SVGA color touch sreen prikazuje podatke, grafike i poruke upozorenja. Mogućnosti prikaza opcija su gotovo beskrajni, sa preko 1000 user-designed ekrana i do 500 slika po aplikaciji.

 

  Memorija je podeljena u tri dela: prvi deo od 2MB namenjen je aplikaciji, u drugom delu veličine 1MB smešteni su različiti fontovi, a treći deo koji zauzima 80MB se koristi za skladištenje slika. Uređaj sadrži i slot za SD memorijsku karticu, koja je namenjena za skladištenje podataka, logovanje i kreiranje rezervnih kopija. Kontroler spada u klasu brzih kontrolera: skeniranje 1K klasičnih aplikacija obavlja za 9μsec.

 slika_unitronics_vision_1040_plc_vesti_automatika.rs.jpg

  Komunikacione  opcije uključuju TCP/IP Ethernet, mobilne i industrijske protokole kao što su MODBUS, DF1 slave, J1939, CANopen i druge. Pored toga Vision 1040 može da uči da komunicira preko bilo kog uređaja zasnovanog na nekom protokolu.

 

  Kao i drugi članovi Vision serije, Vision 1040 podržava high-speed digitalne i analogne I/O kao i ulaze za direktno merenje temperature preko snap-in i daljinskog  I/O modula. Unitronics-ov besplatni softver VisiLogic pruža jedno user-friendly okruženje za konfiguraciju hardvera, razvoj aplikacija pomoću Ladder dijagrama, HMI dizajn uključujući i bogatu biblioteku industrijskih slika u boji.

 

  Vision 1040 smanjuje ukupne troškove sistema, skraćivanjem vremena programiranja, smanjivanja hardverskih zahteva i uštedom prostora u razvodnim ormarima.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version