Naslovna Vesti Upravljanje procesima Otpočeli radovi na TS 35/10kV “Gornja Zeta”

Otpočeli radovi na TS 35/10kV “Gornja Zeta”

Kamen temeljac za trafo-stanicu 35/10 „Gornja Zeta“ u Podgorici, koja će služiti za napajanje crpne stanice na izvorištu “Bolje sestre“ Regionalnog vodovoda i postojećih potrošača, postavili su 17. marta 2009. godine direktor Elektroprivrede Crne Gore, gdin. Ranko Vojinović i direktor Siemens d.o.o. Podgorica, gdin. Ivan Knežević.

Reč je o važnom objektu za snabdevanje električnom energijom budućeg vodovoda, ali i za snabdevanje ovog dela Podgorice. Navedeno dobija na težini, ako se uzme u obzir činjenica da je perspektivan razvoj grada usmeren upravo ka oblasti koju će nova transformatorska stanica napajati.

Ovaj projekat će biti još jedan nizu transformatorskih stanica 35/10kV, koje je Siemens izgradio za potrebe Funkcionalne celine Distribucija, u sastavu Elektroprivrede Crne Gore. Time se potvrđuje kvalitet i poverenje koje je EPCG stekla u renome kompanije Siemens, kao jedne od vodećih svetskih kompanija u domenu elektroindustrije. 

Vrednost navedene investicije je 1.2 miliona evra. Investitor je EPCG a.d. Nikšić a izvođenje radova povereno je konzorcijumu Siemens d.o.o. Podgorica i Siemens d.o.o. Beograd.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version