Naslovna Vesti Upravljanje procesima Rekonstrukcija i modernizacija tračnih transportera na kopu Tamnava-Zapadno polje

Rekonstrukcija i modernizacija tračnih transportera na kopu Tamnava-Zapadno polje

ABB u Srbiji je potpisao vredan ugovor za isporuku i ugradnju srednjenaponskog postrojenja, transformatora, frekventnih regulatora, kao i niskonaponskih motora i opreme za projekat Rekonstrukcije i modernizacije tračnih transportera za Rudarski basen Kolubara.

 Usled posledica katastrofalnih poplava u maju 2014. godine, na površinskom kopu Tamnava-Zapadno polje, Rudarski basen Kolubara je radi nastavka normalnog funkcionisanja kopova ušao u sveobuhvatnu sanaciju proizvodne opreme na ovom ugljenokopu. Jedan od projekata je i Rekonstrukcija i modernizacija tračnih transportera, odnosno pogonskih stanica za te transportere na kopu Tamnava-Zapadno polje, gde je veći deo te opreme bio poplavljen.

 Kompanija ABB se na ovim poslovima i projektu pojavljuje u konzorcijumu sa kompanijom MIKRO KONTROL kao partnerom. ABB će izvršiti isporuku srednjenaponskog postrojenja, transformatora, frekventnih regulatora, kao i niskonaponskih motora i opreme i pružiti pomoć partnerskoj kompaniji tokom puštanja u rad ABB-ove opreme. Demontažu stare, kao i montažu nove opreme, postavljanje kablova i povezivanje opreme će vršiti RB Kolubara sopstvenim snagama, dok će upravljački sistem, nadzornad montažom, ispitivanje i puštanje u rad, kao i izradu projektne dokumentacije raditi kompanija MIKRO KONTROL.

 
abb kolubara mikro kontrol automatizacija robotika automatika.rs 
 Po vrednosti, ovaj ugovor predstavlja za ABB u Srbiji jedan od najznačajnijih ugovora. Rokovi za izvršenje obaveza iz ugovora su 180 dana, od toga 135 dana za isporuku i 45 dana za ugradnju i puštanje u rad.

 Ovaj Ugovor predstavlja nastavak uspešne saradnje ABB-a i RB Kolubara. Određeni broj inženjera iz RB Kolubara su od ranije upoznati sa ABB-ovom opremom, a prošli su i obuku u ABB-u u Finskoj, kao i u Nemačkoj u Kotbusu, gde se nalazi naš Center of Exellence za površinske kopove.

 Takođe ovaj Ugovor predstavlja i početak značajne saradnje između kompanija ABB i MIKRO KONTROL i treba naglasiti da su u sklopu zajedničke realizacije predmetnog projekta četvorica inženjera iz kompanije MIKRO KONTROL prošli trening u našem Centru za obuku ABB-ovog Univerziteta u Helsinkiju u Finskoj.

 ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u domenu energetike i industrijske automatizacije koja svojim korisnicima iz oblasti komunalnih usluga, infrastrukture, transporta i industrije omogućava unapređenje njihovih performansi uz smanjivanje štetnih uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 država u svetu i zapošljava oko 140.000 ljudi.


 ABB d.o.o.

Kumodraška 235
11010 Beograd  
 
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version