Naslovna Vesti Obrada signala Prvi na svetu primopredajnik RF vektor signala redefiniše instrumentaciju

Prvi na svetu primopredajnik RF vektor signala redefiniše instrumentaciju

National Instruments je predstavio prvu svetski primopredajnik RF vektor signala, NI PXIe-5644R, a sa njim, novu klasu softverski dizajniranih instrumenata. Ova softverski orijentisana arhitektura predstavlja novu eru u kojoj inženjeri i naučnici mogu da koriste LabVIEW sa hardverom zasnovanom na Field-Programmable Gate Array (FPGA) tehnologiji za specifične potrebe.

 Najistaknutije novine: 
  • NI PXIe-5644R primopredajnik RF vektor signala, prvi softverski dizajniran instrument, kombinuje generator vektor signala i analizator vektor signala sa korisnički-programabilnim FPGA-om unutar pojedinačnog PXI modularnog instrumenta.
  • Inženjeri mogu da transformišu primopredajnik vektor signala u novi instrument ili da poboljšaju njegovu postojeću funkcionalnost koristeći NI LabVIEW softver za dizajn sistema.
  • Novi primopredajnik vektor signala je idealan za testiranje poslednjih bežičnih i mobilnih standarda kao što su 802.11ac i LTE.
 “Pre četvrt veka, NI je redefinisao instrumentaciju sa LabVIEW softverom za dizajn sistema, a sada čini to ponovo sa našim primopredajnikom vektor signala,” rekao je Dr James Truchard, predsednik, generalni direktor i ko-osnivač National Instruments-a. “Kada smo prvi put pokrenuli našu kompaniju, prevideli smo da bi softver mogao da igra centralnu ulogu u instrumentaciji i sada istinski vidimo LabVIEW kako unosi revoluciju u način na koji inženjeri pristupaju RF dizajnu i tesiranju.”
 “Kod Qualcomm Atheros, fleksibilnost instrumentacije i to-the-pin kontrola su kritični za održavanje našeg RF test procesa što efikasnijim i mi smo zadivljeni performansama koje su postignute prilikom testiranja novog NI primopredajnika vektor signala,” rekao je Doug Johnson, direktor inženjerskog sektora u Qualcomm Atheros. “NI PXIe-5644R nam omogućava slobodu i fleksibilnost na način na koji smo razvili naša 802.11ac rešenja i značajno poboljšali propusnost testiranja.”
 Karakteristike proizvoda:
  • Do 6.0 GHz frekventne pokrivenosti i 80 MHz instantnog RF propusnog opsega
  • Vodeće industrijske performanse za testiranje najnovijih bežičnih standarda kao što su 802.11ac i LTE
  • Više od 10 puta brža merenja nego kod uporedivih rešenja
  • Može da zameni više tradicionalnih instrumenata u smislu cene i veličine
  • Izgrađen na FPGA tehnologiji programabilan sa LabVIEW-om
  • Lako se proširuje kako bi podržao više ulaza – više izlaza (MIMO) konfiguraciju ili paralelno testiranje u pojedinačnoj PXI šasiji
 Naučite više iz dodatnih resursa:

National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.serbia@ni.com 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version