Naslovna Vesti Dešavanja Obama i Merkelova inspirisani ABB-ovom revolucionarnom tehnologijom na sajmu industrijske tehnologije...

Obama i Merkelova inspirisani ABB-ovom revolucionarnom tehnologijom na sajmu industrijske tehnologije u Hanoveru

Nemačka kancelarka Angela Merkel i američki predsednik Barak Obama među prvima su se upoznali sa novim, revolucionarnim pametnim senzorom iz ABB-a tokom posete Međunarodnom sajmu industrijske tehnologije u Hanoveru u ponedeljak.

 Lideri dveju zemalja imali su priliku da vide na koji način ABB-ov pametni senzor može da poveća produktivnost stotina miliona elektromotora tako što bi se oni po prvi put povezali sa servisom baziranim na „cloud" tehnologiji.

 Na ABB-ovom štandu, Merkelova i Obama čuli su kako pametni senzor može da se primeni na veliki broj niskonaponskih motora, bez obzira na to da li su novi ili već u upotrebi, čime se povećava njihova efikasnost, smanjuje vreme zastoja u radu i štedi novac. Digitalno rešenje će po prvi put omogućiti da niskonaponski motori budu integrisani u sve zastupljeniji Internet stvari, usluga i ljudi (IoTSP).

 U pratnji direktora ABB Grupe Ulriha Špishofera, ABB regionalnog predsednika za region Amerike Grega Šaia i generalnog direktora ABB-a za Nemačku Hans-Džordža Kraba, lideri dveju zemalja posmatrali su YuMi robot koji sa lakoćom demonstrira kako se pametni senzor montira na niskonaponski motor. Putem bežične konekcije sa internetom, podaci o radu motora prikazani su na velikom ekranu, čime se pokazalo kako mogu neočekivani kvarovi da se izbegnu, a potrošnja električne energije smanji.

 „Pametni senzor omogućava transkontinentalnu industrijsku digitalizaciju,” rekao je Špishofer. „Upotrebom senzora skraćuje se vreme zastoja u radu motora i do 70%, produžava se njihov radni vek i do 30%, i smanjuje se potrošnja električne energije čak i do 10%. Kada bi svi industrijski elektromotori širom sveta bili opremljeni našim pametnim senzorima, ušteda energije bila bi srazmerna količini električne energije koju proizvede stotinu velikih elektrana”.

 Pametni senzor privukao je pažnju u Hanoveru u značajnoj meri, ne samo predsednika Obame i kancelarke Merkel, već i niza potencijalnih kupaca koji su uvereni da će imati koristi od njegove primene. Senzor će biti dostupan na tržištu krajem godine.

 ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u oblasti energetike i industrijske automatizacije koja svojim tehnologijama pomaže korisnicima iz javnog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta u unapređenju njihove produktivnosti uz smanjenje štetnog uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 zemalja i zapošljava oko 135.000 ljudi.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

   www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version