Naslovna Vesti Dešavanja Peti festival nauke “Padam na pamet”

Peti festival nauke “Padam na pamet”

Peti festival nauke, pod sloganom “Padam na pamet” biće održan narednog vikenda, tačnije 2, 3. i 4. decembra u Beogradu. Festival će biti održan na četiri različite lokacije, a posetioce očekuje bogat i raznovrstan internacionalni program. Manifestacija se održava pod pokroviteljstvom Centra za promociju nauke, a generalni sponzor je, kao i prethodnih godina, Mobilna telefonija Srbije.

 Ove godine, Festival nauke biće održan na lokacijama Robna kuća “Kluz” u Masarikovoj ulici, Studentski kulturni centar, Teatar Bojan Stupica i Galerija Narodne banke Srbije. Festival nauke će posetiocima predstaviti 250 mladih naučnika, 30 predavača, 25 zanimljivo obrađenih naučnih oblasti, brojne goste iz inostranstva, eksperimente uživo, radionice za najmlađe kao i neraskidivu vezu između nauke i umetnosti.

 Korak napred u odnosu na prošlogodišnji Festival nauke napravljen je bogatim i raznovrsnim internacionalnim programom koji ove godine okuplja brojne naučnike i umetnike iz nekoliko evropskih zemalja. “Nauka bez prestanka“, “Naučno-fantastična bina“, “Daje se na znanje“, “EksperTinejdžeri“, “Sutra i Naučne igraonice” su programske celine koje će publici predstaviti više od 300 mladih naučnika iz 31 naučne institucije iz Srbije, ali i Austrije, Švajcarske, Amerike, Francuske, Hrvatske, Švedske i Estonije.

 Ove godine u program festivala nauke uvedene su i debate koje će se voditi na teme ima li smrti posle života, da li se u genima krije naša nacionalnost, a najviše se očekuje od debate “Nauka vs. religija”.

 Radno vreme svih izlagačkih prostora je od 11 do 20 časova. Ulaznice su u prodaji, po ceni od 380 dinara, a jedna ulaznica važi za po jedan ulazak na sve četiri lokacije. Za grupe sa preko 15 posetilaca, cena ulaznice je 300 dinara dok deca do 5 godina ne plaćaju ulaz.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version