Naslovna Vesti Dešavanja Završeno takmičenje u programiranju ”Bubble Cup” – Beograd

Završeno takmičenje u programiranju ”Bubble Cup” – Beograd

Pobednik Bubble Cupa, drugog po redu takmičenja za studente i srednjoškolce u programiranju, održanog na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu je ekipa „Surlaši“ iz Zagreba. Drugo mesto je osvojila ekipa „Royal Air Fork“, a treće mesto je zauzeo tim „Royal Air Force“ – obe iz Beograda. Ekipe su imale u timu po tri takmičara i na raspolaganju pet sati da reše algoritamske probleme u programiranju. Tokom takmičenja ekipe su imale priliku da vide kako i drugi timovi napreduju, i to dobijanjem balona različitih boja za svaki urađen zadatak.
 

  Takmičenje u Srbiji organizovano je isto kao i najpoznatije svetsko takmičenje u programiranju (koje organizuje ACM – Association for Computing Machinery), a ove godine u finale se plasiralo ukupno 17 ekipa, od toga 4 iz Rumunije i 2 iz Hrvatske. Ekipe iz Srbije uglavnom su dolazile sa fakulteta na kojima se uči programiranje (ETF, MATF, RAF Beograd, PMF Novi Sad, PMF Niš), ali je bilo i ekipa iz Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije iz Niša i Sombbubble_cup_beograd_programiranje_automatika.rs2.jpgora.

   „Cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja i poboljšanje uspeha ekipa iz Srbije na svetskim takmičenjima. Na ovaj način Srbija dokazuje da ima puno mladih, pametnih i kreativnih ljudi, koji mogu rame uz rame da stanu sa ostatkom sveta“, dodao je Bodin Drešević iz razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

   Organizatori takmičenja su Razvojni centar Microsofta u Srbiji, Društvo za informacione sisteme i računarske mreže, ETF, Univerzitet u Beogradu i Ministarstvo prosvete u Vladi Srbije.

   Više informacija o takmičenju u programiranju Bubble Cup možete da vidite ovde.

 
Izvor: micro
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version