Naslovna Vesti Green tech Pouzdano napajanje vetroparkova uz ABB

Pouzdano napajanje vetroparkova uz ABB

ABB jača svoju partnersku mrežu i obezbeđuje pouzdano napajanje vetroparkovima u Srbiji. Švajcarsko-švedska kompanija je udružila snage sa srpskom inženjerskom kompanijom Energotehnika Južna Bačka, u obezbeđenju pouzdanog napajanja vetroparka Kovačica.

 ABB je realizovao značajnu isporuku inženjerskoj kompaniji Energotehnika Južna Bačka.  Predmet isporuke bilo je srednjenaponsko gasom izolovano rasklopno postrojenje (GIS) i predstavlja deo ABB-ove neprekidne ekspanzije globalnog partnerskog programa OEM (Original Equipment Manufacturer) proizvodnje razvodnih ormana.

 ABB je isporučio srednjenaponske ćelije iz familije ZX, koje su instalirane u trafo stanici 33/220kV u sastavu vetroparka Kovačica. Kovačica je jedan od najvećih vetroparkova u Srbiji, koji je u potpunosti operativan. To je potpuno nova, moderna elektrana u Srbiji u kojoj se energija dobija iz obnovljivih izvora. Vetropark se sastoji od 38 turbina ukupnog potencijalnog kapaciteta snage od 104.5MW, a nalazi se u Vojvodini, jednoj od  najpovoljnijih oblasti u Srbiji što se tiče vetropotencijala.

 ABB-ov obim isporuke predstavljali su standardni delovi gasom izolovanog postrojenja tipa ZX0.2 i Relion® zaštitni releji iz serije 620. Srpska inženjerska kompanija Energotehnika Južna Bačka, u svojim pogonima, prilagodila je niskonaponske odeljke ćelija u skladu sa konačnim specifikacijama krajnjeg korisnika.

 ABB već poseduje veliki broj dugoročnih partnerstava sa OEM i proizvođačima razvodnih ormana u Evropi i širom sveta. Partnerska mreža dodatno ubrzava ekspanziju ABB-ovih tehnologija i rešenja koja su usmerena na korisnike na lokalnim tržištima kroz renomirane kompanije koje su lideri u industriji.

 „Ove godine smo dodatno ojačali i proširili naš partnerski program u Evropi“, izjavio je Alessandro Palin, Direktor poslovne linije Distributivnih rešenja u okviru poslovne jedinice Elektrifikacija. „Proverene tehnologije ABB-a u kombinaciji sa lokalnom podrškom našim korisnicima nude rešenja za bezbedne, pametne i pouzdane distributivne mreže električne energije.“


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version