Naslovna Vesti Programabilna logika ABB dodaje PLC u IRC5 robot kontroler

ABB dodaje PLC u IRC5 robot kontroler

ABB je predstavio međusobno integrisane PLC i robot kontroler za aplikacije robotskih elemenata, nudeći moćne performanse u jedinstvenoj celini. Kombinovanjem ABB-ovog fleksibilnog AC500 PLC-a sa sopstvenim IRC5 robot kontrolerom, integrisana jedinica eliminiše trošak i prostor zasebnog PLC kućišta i uveliko smanjuje vreme povezivanja sa set-up i radom proizvodnih elemenata robota.
 
 

 
    Sa do 3 lokalne I/O ploče plus komunikacija preko bus-a za udaljene I/O, integrisani kontroler korisnicima omogućava jednu tačku kontrole za niz funkcija proizvodnog elementa, uključujući perifernu proizvodnu opremu kao što su hvataljke, napajanja i prateće mašine. Svi glavni komunikacijski standardi, uključujući DeviceNet, PROFIBUS DP, CANopen i Modbus TCP  su podržani, kao i bežične komunikacije, tako da je integrisani kontroler pogodan za praktično bilo koje mesto u fabrici.
irc5_with_integrated_ac500_plc_automatika.rs.jpg
    Od svog pokretanja 2006.god AC500 PLC je provereno popularan kod proizvođača originalne opreme i operaterima postrojenja koji su u potrazi sa sistemom koji se lako može proširiti radi ispunjenja promenljivih zahteva. Ključna prednost PLC-a je njegova fleksibilnost. Korišćenjem Control Build softvera, programeri su ovlašćeni od strane kompletnog, jedinstvenog razvojnog okruženja, uljučujući svih 6 IEC61131-3 programskih jezika i alata za konfiguraciju, debagovanje i vizuelizaciju.

    U cilju olakšanja programiranja i rada, softverski okvir je uključen, uklonjena je potreba za postavljanjem komunikacijske infrastrukture između robot kontrolera i PLC-a. Okvir uljučuje korisne interaktivne prikaze korisniku na FlexPendant-u, interfejsu robot kontroler uređaja. Ovo će biti od velike koristi za sistem integratore i krajnje korisnike omogućavajući im da se koncentrišu na viši nivo specifičnosti sistemske instalacije ili rekonfiguracije.

    Dostupan odmah, IRC5 kontroler sa integrisanim AC500 PLC-om nudi „sve u jednom“ rešenje za istinski proširivo i skalabilno programiranje zasnovano na visokim performansama i niskim cenama automatizacije platforme.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version