Naslovna Vesti Razno ABB prepoznat kao jedna od vodećih inovativnih korporacija u svetu

ABB prepoznat kao jedna od vodećih inovativnih korporacija u svetu

Lista 100 vodećih inovatora, kompanije Clarivate (Clarivate Top 100 Global Innovator lists) već peti put u deset godina svrstava ABB na prvo mesto vodećih inovatora u svetu.

 Clarivate, svetski lider u analitici, uključujući u oblasti naučnih i akademskih istraživanja, patentnog praćenja i standarda usaglašenosti, proglasila je ABB za jednu od najinovativnijih kompanija u svetu za 2021. godinu.

 Lista kompanije Clarivate od 2012. godine identifikuje svetske inovatore i ističe kompanije i istraživačke institucije koje su u samom vrhu ekosistema inovacija. Koristeći istu metodologiju svake godine, Clarivate analizira patentirane ideje preko 14,000 lica ispitujući njihov nivo investicija, uticaja i kvaliteta. Ove 2021. obeležavamo godinu kada je ABB peti put dospeo na ovu listu.

 „Veoma smo ponosni što smo ponovo imenovani za jednu od 100 najinovativnijih korporacija u svetu. Inovacije su u našem DNK još od osnivanja kompanije pre više od 130 godina i nastavićemo da ulažemo u istraživanje i razvoj kako bismo zadržali naš vodeći položaj u oblasti tehnologije da bismo uspostavili dugoročan isplativi rast i doneli vrednost našim klijentima i društvu“, rekao je Bjorn Rosengren, izvršni direktor.

 ABB je 2020. godine povećala ulaganja u istraživanje i razvoj (R&D) i u digitalizaciju na 4,8% od prihoda Grupe, što iznosi oko 1,3 milijarde dolara. Kompanija zapošljava oko 7000 istraživača širom sveta, pri čemu se preko 60 procenata njih bavi razvojem softvera i digitalizacijom.

 Kompanija nastavlja da razvija partnerstva sa preko 100 vodećih univerziteta širom sveta. Između ostalih, ABB sarađuje sa univerzitetima Karnegi Melon i Stanford u Sjedinjenim Američkim Državama, Univerzitetom u Britanskoj Kolumbiji u Kanadi, Imerijal Koledžom u UK, Indijskim institutom tehnologije, kineskim Univerzitetom Đinghua, švedskim Kraljevskim institutom tehnologije i ETH Cirih u Švajcarskoj.

 ABB (ABBN: SIX Swiss Ex) je vodeća svetska inženjering kompanija koja pokreće transformaciju društvenog i industrijskograzvoja, u cilju postizanja produktivnije i održivije budućnost. Povezujući softverska rešenja sa portfoliom elektroenergetike, robotike, automatizacije i elektromotornih pogona, ABB pomera granice tehnologije i njen uticaj podiže na više nivoe. Na temeljima 130 godina duge tradicije, koja se zasniva na modelu izvrsnosti, iza uspeha ABB-a stoji 105 000 talentovanih ljudi u preko 100 zemalja sveta.

 ABB u Srbiji, osnovan 1990. godine, deo je ABB Grupe i kao jedna od vodećih kompanija u oblasti industrijskih tehnologija pomaže kupcima u unapređenju korišćenja električne energije, povećanju industrijske produktivnosti i smanjenju negativnog uticaja na okolinu. ABB d.o.o. sa sedištem u Beogradu nadležan je za celokupan asortiman ABB-ovih proizvoda i sistema na teritoriji Republike Srbije. Zahvaljujući svojoj strukturnoj organizaciji koju čine četiri poslovna sektora organizovana u odnosu na industrije kojima služe, ABB d.o.o. ima razvijenu saradnju sa lokalnim partnerima i kupcima, zadužen je za puštanje u rad, servis i održavanje ABB-ove opreme i sistema, kao i adekvatnu obuku korisnika.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version