Naslovna Vesti Razno TESLA je kompanija bez budžeta za marketing

TESLA je kompanija bez budžeta za marketing

Elon Musk se priključio kompaniji Tesli sad već daleke 2003.godine, sa ciljem da napravi najmoćniju kompaniju koja proizvodi električna vozila.

 Ovaj ekscentrični vizionar i pronalazač, uspeo je da svoje konkurente motiviše da ga jure i pokušaju da ga stignu. Pre tri godine je izjavio da je ušao u Teslu iz revolta što je GM 2003.godine povukao sve elekrične automobile svog modela EV1 i uništio ih.

 Cela paleta vozila – Model S, Model 3, Model X i Model Y, poseduje Autopilot. Taj sistem omogućava delimično samohodnu vožnju, automatsko parkiranje i dolazak do vozača, prepoznavanje signalizacije, reagovanje na opasnost i druge funkcije.

 U međuvremenu su se svi od Volkswagena do Mahindre pokrenuli u pokušaju da naprave popularna i pouzdana kola na struju s prihvatljivom cenom. Samo što je pitanje da li bi uspeli da, kao Tesla, plasiraju vozila bez ulaganja u marketing, oslanjajući se na fanove i preporuke kupaca. A veliki deo posla rade i Muskovi tvitovi.

 Prihod od automobilskog biznisa u kompaniji Tesla se još drži na preko 80 procenata, po poslednjim podacima.

SolarCity, Tesla Powerwall i Tesla Powerpack

 Još jedan adut je što su električni automobili samo deo firminog ekosistema. Kompanija proizvodi svoje baterije, a među njima i Tesla Powerwall i Tesla Powerpack, koji su namenjeni domaćinstvima odnosno korporativnim klijentima.

 Musk je 2016. izdejstvovao preuzimanje firme SolarCity, koju je pokrenuo sa svojim rođacima, i od tada se Tesla širi i u segmentu krovnih solarnih ploča. Pritom su paneli u obliku crepova i u bojama po izboru.

 U kombinaciji sa kućnim rešenjem za skladištenje struje, domovi širom Severne Amerike postaju energetski nezavisni, a građani istovremeno imaju priliku da ulažu i zarađuju. Štaviše, SolarCity nudi finansiranje takvih poduhvata.

 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version