Naslovna Vesti Dešavanja KUKA Innovation Award 2022 – Prijavi se i ti

KUKA Innovation Award 2022 – Prijavi se i ti

Nagrada za inovacije KUKA 2022 prvenstveno cilja interakciju robotskih sistema sa ljudima u oblasti medicinske primene. Ovo uključuje aplikacije sa direktnom interakcijom sa pacijentom za dijagnozu, rehabilitaciju, operaciju i druge oblike terapije. Koristeći robotski sistem, želeli bismo da ohrabrimo učesnike da poboljšaju našu sposobnost praćenja zdravlja i sprečavanja, otkrivanja, lečenja i upravljanja bolestima, kao i da testiraju i demonstriraju nove modele i alate za pružanje zdravstvene zaštite i nege. Osim toga, ciljamo na brigu o pacijentima i starijim osobama i podržavamo aktivnosti u toku rada bolnice.

 Od 2014. godine, cilj takmičenja je promovisanje i ubrzanje prenosa tehnologije iz istraživanja u industriju.

 Istraživački timovi iz celog sveta mogu predati svoje ideje za “Robotiku u zdravstvenom izazovu” do 7.januara 2022.godine. Međunarodni žiri stručnjaka će oceniti koncepte i odabrati pet finalista. Osim stručnjaka KUKA-e, u žiriju su i renomirani profesori i stručnjaci iz oblasti robotike, kao i stručnjaci iz medicinsko-tehnološkog sektora.

 U sledećem koraku, pet najboljih timova će implementirati svoje ideje sa KUKA LBR Med – prvim kolaborativnim robotom koji je posebno sertifikovan za integraciju u medicinske aplikacije. Konačni timovi će biti opremljeni robotom KUKA i sistemom za viziju kompanije Roboception, koji se sastoji od stereo senzora i pridruženih softverskih modula.

 Pobednika čeka novčana nagrada od 20.000 evra. Nagrada je prvi put uručena na sajmu Automatica 2014.godine u Minhenu, Nemačka.

 Za više informacija posetite sledeći link – KUKA Innovation Award 2022

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version