Naslovna Vesti Robotika Velika nosivost i malo postolje – Dobitna kombinacija

Velika nosivost i malo postolje – Dobitna kombinacija

Veoma velika nosivost i inercija zgloba čine SCARA robota SR-12iA efikasnim i ekonomičnim izborom za razne industrije.

FANUC dodaje i treću varijantu u svoju rastuću SCARA robotsku liniju: SR-12iA. Najveća SCARA robot do sada, može da nosi teret i do 12 kg. U kombinaciji sa inercijom zgloba od 0.30 kgm2 i malim postoljem, model otvara nove mogućnosti u svetu montaže i pakovanja.

Kompaktni SR-12iA ima vodeće performanse kada je nosivost upitanju na tržištu SCARA robotima, premašujući uobičajnu nosivost od 10 kg za robote u ovoj klasi. Roboti koji mogu da podnesu istu visoku nosivost od 12 kg obično imaju veliko postolje i potreban im je veliki radni prostor. Mali, lagani i interno usmereni kablovi/creva daju robotu jasan i čist izgled, koji minimizira područje rada i pojednostavljuje integraciju FANUC SR-12iA u bilo koju liniju za montažu ili pakovanje. Postolje od 280×364 mm, težina od 53 kg i domet od 900 mm dostiže maksimalnu efikasnost u pogledu prostora i dometa kretanja. Istovremeno, performanse nisu ugrožene: neobično velika nosivost i inercija zgloba podržavaju veće hvataljke, a samim tim i sklop većih delova. FANUC-ov najjači SCARA robot do danas donosi maksimalnu potisnu silu od 250N, što ga čini idealnim za rastuće oblasti primene poput solarnih panela ili baterija. SR-12iA takođe ispunjava sve zahteve za brzu montažu, garantujući veliku ukupnu propusnost delova. Uz to će biti ponuđena i vodootporna, bela epoksidna boja sa zaštitom IP65, koja ispunjava uslove za rad u teškim uslovima.

SR-12iA se takođe može primeniti izvan uobičajenih aplikacija za SCARA robote. Nosivost od 12 kg i inercija zgloba od 0,30 kgm2 čine ovaj model održivom alternativom za pakovanje. U poređenju sa tradicionalnim jedinicama za linijski prenos, SCARA robot je ne samo značajno manji, već i isplativiji. „Iako još uvek postoje aplikacije za pakovanje kojima je potreban tradicionalni robot sa 6 osa, jednostavna aplikacija za pakovanje ne zahteva uvek svih 6 stepena slobode“, kaže Thomas Schneider, menadžer proizvoda za robotiku u FANUC Europe GmbH. „Za ove scenarije potpuno je dovoljan SCARA robot koji ima nosivost od 12 kg.“ Za preduzeća sa različitim potrebama pakovanja, SR-12iA stoga može biti praktičan i ekonomičan dodatak liniji ambalaže.

Kao i svi FANUC-ovi roboti do sada, SR-12iA dolazi sa FANUC-ovim najsavremenijim softverom i karakteristikama. Pokreće ga R-30iB Compact Plus kontroler koji podržava FANUC-ov alat za obradu slike iRVision®, logistički softver iRPickTool®, praćenje transportera, širok spektar povezivanja fieldbus-a, integrisane sigurnosne funkcije (npr. DCS) i gotovo sve dostupne opcije ovog robotskog softvera. Budući da se robot može isporučiti sa ili bez Teach Pendant za lako postavljanje i programiranje robota, FANUC nudi programski softver iRProgrammer®, koji radi na tabletima ili računarima i može mu se lako pristupiti kroz razne web browser-e (safari, chrome, IE itd.). ROBOGUIDE®, simulacioni softver, može unapred da proveri dati projekat za uzimanje (pick) ili pakovanje (packing) u pogledu propusnosti, dometa i dužine ciklusa bez preuzimanja finansijskog rizika ili stvaranja skupih mehaničkih dizajna. Tako FANUC može ponuditi jedinstveno rešenje za raznovrsne aplikacije za rukovanje i pakovanje, a SR-12iA donosi dokazani FANUC kvalitet u svet SCARA robota.

 O FANUC kompaniji:

Korporacija FANUC je jedan od svetskih lidera u fabričkoj automatizaciji CNC upravljačkih sistema, robota i proizvodnih mašina (ROBODRILL, ROBOCUT, ROBOSHOT i ROBONANO). Od 1956.godine, FANUC je pionir u razvoju numerički upravljanih mašina u industriji automatizacije. Sa više od 264 filijale FANUC-a širom sveta i više od 7000 zaposlenih, FANUC nudi gustu mrežu prodaje, tehničke podrške, istraživanja i razvoja, logistike i korisničke usluge.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version