Naslovna Vesti Razno ABB nagradio najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

ABB nagradio najboljeg studenta Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu

Na Svečanoj akademiji održanoj u subotu 10. decembra 2016. godine povodom obeležavanja 68 godina od osnivanja Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu, kompanija ABB je dodelila nagradu Radovanu Iliću, najboljem studentu Master akademskih studija na grupi predmeta iz elektromotornih pogona, modul energetska efikasnost. Nagradu najboljem studentu uručio je rukovodilac divizije Elektromotorni pogoni i industrijska automatika Jovan Miladinović.

 Nagradom je obuhvaćena tronedeljna praksa u ABB-u u Beogradu, tokom koje će se dobitnik upoznati sa načinom rada u kompaniji i pripremiti za odlazak na obuku u ABB-ovoj fabrici frekventnih regulatora i motora u Helsinkiju, koju će finansirati ABB Srbija.

 Nagrađivanje najboljeg studenta je praksa koja je nastala kao rezultat dugogodišnje uspešne saradnje između kompanije ABB i Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu i dodeljuje se već petu godinu zaredom. Zahvaljujući ovoj nagradi, jednom izuzetnom studentu omogućeno je da stekne dodatna saznanja izvan programa fakulteta, kao i da razmeni iskustva i ideje sa svojim kolegama iz Evrope.

 Godišnja nagrada je deo aktivnosti koje ABB realizuje u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom. Početkom 2016. godine, potpisan je Zlatni partnerski paket kojim se ova saradnja formalizuje. Doniranom opremom, novčanim sredstvima, kao i različitim predavanjima i obukama, kompanija ABB pomogla je unapređenju obrazovnog i naučno-istraživačkog rada saradnika, istraživača i studenata ovog fakulteta.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version