Naslovna Vesti Razno ABB-ov Emax 2 prekidač osvojio Red Dot 2014 nagradu za dizajn proizvoda

ABB-ov Emax 2 prekidač osvojio Red Dot 2014 nagradu za dizajn proizvoda

Emax 2 je prvi svetski niskonaponski prekidač sa integrisanim upravljanjem potrošačima. Red Dot Product Design nagrada je jedno od najvećih i najuglednijih svetskih takmićenja za najbolji dizajn proizvoda ustanovljena još od 1954.godine. Lansiran 2013. godine, ABB-ov najnoviji prekidač Emax 2, zamenjuje postojeće tradicionalne prekidače i ima potencijal da ostvari godišnju uštedu koja je ekvivalentna električnoj potrošnji od 1,4 miliona domaćinstava godišnje u Evropskoj Uniji – ili 5.8 miliona MWh.
 

 „Ovaj prvi niskonaponski automatski prekidač sa integrisanim funkcijama za upravljanje snagom, ekskluzivno je predstavljen tržištu Srbije u maju 2013. godine, u organizaciji ABB-ove Divizije za niski napon. Tokom ovih godinu dana, Emax 2 je zadobio i opravdao poverenje korisnika u Srbiji, nakon što je uspešno ugrađen u niz proizvodnih i distributivnih postrojenja“, izjavio je Dejan Dešić, rukovodilac prodaje Divizije za niskonaponsku opremu.
 
 SACE-Ekip-Touch emax 2 niskonaponski prekidac automatizacija auomatika.rsPrekidači se koriste tamo gde je potrebna zaštita i kontrola velikih snaga u niskonaponskom okruženju, poput industrijskih i komercijalnih objekata, data centara ili na brodovima. Prekidač sadrži zaštitni relej sa integrisanim kontrolerom snage koji meri i analizira potrošnju energije, a zatim upravlja opterećenjima kako bi se smanjilo korišćenje vršne energije, na način koji je određen od strane korisnika.
 “Ponosni smo na našu revolucionarnu tehnologiju, a Red Dot Product Design nagrada predstavlja priznanje timskom dostignuću. Prekidači su svuda oko nas, a sada pored toga što mogu prekinuti dovod energije kada je to potrebno, takođe mogu i upravljati njom”, rekao je Đampjero Frizio, šef ABB-ove Poslovne jedinice prekidači i rastavne sklopke.
 Emax 2 je jedini prekidač te vrste koji služi za zaštitu električnih kola, a takođe i smanjuje potrošnju energije na osnovu naših potreba, čime dovodi do ogromnih smanjenja gubitaka energije i niže emisije ugljen-dioksida. Ono što je zaista izuzetno, to je da se sve to postiže u jednom uređaju.
 “Na primer, u fabrici, kada su sve prozvodne linije u funkciji, a potrebano je uključiti dodatno veliko opterećenje, koje bi premašilo maksimalnu upotrebu energije, Emax 2 će prekinuti napajanje uređaja, koji nisu od suštinskog značaja, kao što je klimatizacija u kantini, koja je prazna jer je ručak gotov”, objasnio je gospodin Frizio, “Rukovodilac zgrade može odrediti parametre za podešavanje, čime će se ispuniti specifični zahtevi postrojenja i obezbediti optimalna energetska efikasnost. “
 Razvoj novog Emax 2 prekidača je trajalo nekoliko godina i predvođen je od strane ABB-ovog razvojnog centra u Bergamu, Italiji. 

  ABB d.o.o.
Kumodraška 235
11010 Beograd  

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343
www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version