Naslovna Vesti Razno ABB-ove tehnologije učestvuju u stvaranju istorije u švajcarskim Alpima

ABB-ove tehnologije učestvuju u stvaranju istorije u švajcarskim Alpima

 U vreme kada Švajcarska službeno otvara najduži železnički tunel na svetu, poznat kao bazni tunel Gotthard, koji se proteže dužinom od 57 km i prolazi kroz Alpe, ABB je svečano otvorio posebni paviljon postavljen u Rynächt-u, na severnom ulazu u tunel, u kojem je kompanija istakla svoj doprinos ovom projektu koji mnogi opisuju kao „projekat veka“. Na ceremoniji sečenja vrpce učestvovali su predsednik uprave ABB-a Peter Voser i glavni izvršni direktor Ulrich Spiesshofer.

 U posebnim paviljonima kompanije ABB koji su povodom otvaranja tunela postavljeni u Rynächt-u i na južnom ulazu u tunel, u Pollegij-u, predstavljena su ABB-ova rešenja korišćena u izgradnji tunela. ABB je isporučio glavne električne komponente za ceo sistem napajanja od 50 Hz, koji tunelsku infrastrukturu napaja električnom energijom, kao i sisteme napajanja i upravljanja za ventilacijski sistem, koji je sa svojih 15.6 MW najsnažniji takav sistem na svetu.

 U paviljonima je takođe predstavljen ABB-ov doprinos razvoju infrastrukture železničkih tunela u Švajcarskoj tokom više od stotinu godina, kao i dugogodišnja saradnja te kompanije sa Švajcarskim saveznim železnicama (SBB). Švajcarska kompanija BBC, prethodnica ABB-a, sprovela je elektrifikaciju prvog železničkog tunela Gotthard, dovršenog 1882. godine, kao i tunela Simplon i Lötschberg koji su otvoreni početkom 20. veka.

abb_srbija_svajcarska_tuneli_gotthard_automatika.rs

 Nakon svečanog otvaranja paviljona, predstavnici kompanije ABB, među kojima je bio i Bernhard Jucker, predsednik ABB-a za evropsku regiju, i Remo Lütolf, izvršni direktor ABB-a Švajcarska, prisustvovali su službenoj ceremoniji otvaranja baznog tunela Gotthard zajedno sa švajcarskim državnim zvaničnicima i državnim poglavarima susednih zemalja.

 Paviljoni kompanije ABB biće otvoreni za širu javnost 4. i 5. juna u sklopu posebnog programa manifestacije kojim će se svečano obeležiti otvaranje tunela, ključne žile kucavice u sve široj evropskoj železničkoj mreži.

 Za više informacija o ABB-ovom doprinosu izgradnji baznog tunela Gotthard posetite našu mikrostranicu Gottardo 2016.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13

11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version