Naslovna Vesti Razno Da li znate šta je to Volocopter?

Da li znate šta je to Volocopter? [VIDEO]

Prvi koncept Volocoptera sa oznakom ”E-Volo VC1” je bio jednosed i premijerno je predstavljen pre dve godine, tačnije 11.oktobra 2011.godine. Sada je napravljena nova verzija koji nosi naziv VC200, bitna razlika od svog predhodnika je ta što je E-Volo VC200 dvosed. Volocopter se sastoji od 18 električnih motora koji imaju dvokrake elise. Krajem 2013.godine se očekuje i let na otvorenom sa dva putnika.

 Rotori su postavljeni u dva prstena, bliže centru se nalaze 6 motora, a u drugom se nalaze preostalih 12 indentičnih motora. Napajanje motora se vrši preko baterija i one trenutno mogu da obezbede do 20 minuta leta. U budućim istraživanjima se očekuje da će biti dostignuta dužina leta od jednog sata. Svaki motor se napaja sa po tri baterje. Volocopter se kreće brzinom do 100km/h i može da leti na visini od nešto više od 2000 metara. Volocopter u sebi ima 12 računara koji prate i proračunavaju let i čite ga sigurnim, a može se upravljati i džojstikom.

Probno letenje je uzvršeno u velikoj hali i trajalo je nekoliko minuta. Visina koju je postigao je 22m. Iz nemačke kompanije E-Volo su zadovoljni niskim nivoom vibracija i buke, kao i izdržljivosti lagane konstrukcije.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version