Naslovna Vesti Razno Ford predstavio koncept self-driving vozila – Autolivery

Ford predstavio koncept self-driving vozila – Autolivery

 ”Autolivery” je koncept van, self-drive, vozila koji je predstavila kompanija Ford. On je zamišljen tako da radi sa dronovima kako bi mogao da sakuplja i prevozi različite stvari i predmete, prvenstveno u urbanizovanim delovima grada a i u onim manje.

 Ovaj projekt je razvijen od strane radnika kompanije Ford, a ne neke eksterne kompanije, na šta su u Fordu veoma ponosni. Autolivery je predstavljen na ”Mobile World Congress” održanom u Barseloni kao deo Fordove vizije ”City of Tomorrow”. Ceo koncept je mogao da se posmatra preko headsets-a za virtuelnu stvarnost. Tu ste mogli da vidite kako se ovo vozilo može koristiti-pozvati u toku pripreme večere. Večera je skoro spremna a Vama je potreban još jedan sastojak, onda se poručivanjem tog sastojka i njegove dostave ”na vreme” sa Autolivery vozilom večera uspešno privodi kraju.

 U Fordu smatraju da ovo vozilo moze mnogo brže i sigurnije dostaviti potrebne predmete ili stvari, a očekuju da najveću primenu dobije kod isporuke potrebne medicinske opreme na terenu, gde nije pristupačno za normalna vozila, a ovu kraću putanju self-drive vozilo dobija upravo od dronova koji proračunavaju putanju za kretanje. Čak im je i nije potreban veliki prostor za parking, što je još jedna olakšavajuća okolnost.

 Ken Vasington, podpredsednik razvoja i naprednog inženjeringa je rekao: ”Autolivery još uvek nije moguć ali predstavljaće značajan doprinos u i obogatiti naše živote u viziji ‘City of Tomorrow’ .”

 Inženjeri i dizajneri, kompanije Ford,  Euishik Bang, James Kuo i Chelsia Lau zaslužni su za razvoj koncepta ”Autolivery” koji su predstavili na Ford-ovom ”Last Mile Mobility” takmičenju. Očekuje se da će ovo vozilo pokazati nove mogućnosti kako da se koriste električna i autonomna vozila i u druge svrhe.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version