Naslovna Vesti Internet of Things Proširenje i poboljšanje Arduino Create platforme uskoro stiže

Proširenje i poboljšanje Arduino Create platforme uskoro stiže

 Arduino je najavio proširenje broja arhitektura podržanih od strane Arduino Create online platforme – create.arduino.cc za razvoj IoT aplikacija. Sa ovim izdanjem, korisnici Arduino Create platforme mogu upravljati i programirani niz Linux-ovih single-board uređaja poput AAEON UP2, Raspberry Pi i BeagleBone kao da su redovne Arduino matične ploče, što daje jedinstvene mogućnosti ovoj platformi.

 Mnogi Arduino programi mogu istovremeno raditi na matičnim pločama baziranim na Linux-u i komunicirati s drugima, koristeći mogućnosti koje pruža novi Arduino konektor. Pored toga, IoT uređajima se može upravljati i mogu se ažurirati ”na daljinu”, nezavisno od toga gde se nalaze.

 Arduino je takođe razvio sisteme i za Raspberry Pi i BeagleBone uređaje, pored Intel-ovog SBCs-a, koji je dizajniran tako da omogućuje svakome da podesi i kreira novi uređaj bez prethodno neophodnog iskustva i znanja, prateći njihov program podrške na web-u. Takođe, planiraju da nastave da obogaćuju i proširuju mogućnosti za korisnike na Arduino Create platformi u narednom periodu.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version