Naslovna Vesti Razno Totally Integrated Automation Portal – novo inzenjersko programsko okruženje iz Siemens-a

Totally Integrated Automation Portal – novo inzenjersko programsko okruženje iz Siemens-a

Siemens-ova divizija Industrijske automatizacije predstavlja danas prvi industrijski automatizicioni software sa jednim programskim okruženjem i jednim programskim projektom za sve potrebe automatizacije nazvan Totally Integrated Automation Portal (TIA Portal). Novo okruženje omogućava korisniku brz i intuitivan razvoj i puštanje u rad sistema automatizacije, što eliminiše vremenski opterećujuće i skupe troškove integracije nezavisnih software-skih paketa. Dizajniran kao user-friendly i visoko efikasan, TIA Portal je pogodan kako za nove korisnike tako i za one sa iskustvom.

   Za dizajniranje TIA Portal okruženja, Siemens je, tokom više godina, proučavao veliki broj tipičnih inženjerskih software-skih aplikacija, analizirajući i ocenjujući potrebe njihovih korisnika širom sveta. Kao integralna komponenta svih Siemens-ovih inženjerskih software-skih paketa, TIA Portal okruženje pruža napredne zajedničke usluge kroz sve konfigurisane interface-e, osiguravajući uniformnu navigaciju korisniku i konzistentno ponašanje sistema. Na primer, svi uređaji i mreže u bilo kom sistemu automatizacije sada mogu biti konfigurisani preko jednog deljenog uređaja i mrežnog editora. Navigacija projekta, koncept biblioteka, menadžment podataka, skladištenje projekta, dijagnostika i on-line funkcije su standardne karakteristike i dostupne su korisniku iz bilo kog programa koji je deo TIA Portal okruženja. Ovo objedinjeno razvojno software-sko okruženje nudi visok nivo efikasnosti kroz celokupan projekat automatizacije i obuhvata programabilne kontrolere, HMI uređaje i pogone. Dodatno, sav menadžment podataka za parametre kontrolera, blokove, tagove ili poruke sada je potrebno uneti samo jednom, te se na taj način štedi značajno vreme i troškovi inženjeringa u projektu automatizacije. Dizajn TIA Portala baziran je na naprednoj objektno-orijentisanoj arhitekturi i centralizovanom menadžmentu podataka, obezbeđujući doslednost podataka automatskim izbegavanjem grešaka unosa podataka. Korisnik lako može pronaći podatak i programski blok unutar celog projekta automatizacije koristeći sistem unakrsnog referenciranja kroz celi projekt, čime se značajno skraćuje vreme pronalaženja problema i njihovo otklanjanje u tipičnim programerskim projektima.
siemens_automatika.rs.jpg

  Novo jedinstveno inženjersko okruženje omogućiće svim Siemens programabilnim kontrolerima, HMI operatorskim panelima i pogonima da budu konfigurisani u istom razvojnom okruženju. Ovo umnogome smanjuje troškove povezivanja i konfigurisanja, za uobičajene zadatke podešavanja komunikacije između kontrolera, pogona i HMI uređaja. Na primer, korisnik jednostavno označi i prevuče (Drag&Drop) tag iz programabilnog kontrolera, kao što je I/O (ulazno/izlazni) modul, na ekran HMI uređaja. Tag je momentalno dodeljen unutar HMI-ja i konekcija kontroler-HMI automatski je kreirana u pozadini bez potrebe za manuelnim konfigurisanjem.

 
  Više informacije može se naći na stranici www.siemens.com/tia-portal

   Siemens d.o.o. Beograd će u toku juna 2011. godine održati seriju prezentacija pod naslovom: "Simatic Innovation Tour – TIA Portal" na kojima će detaljno biti predstavljen novi software. Ako ste zainteresovani da prisustvujete nekoj od ovih prezentacija ili imate dodatnih pitanja, javite nam se preko e-mail adrese: iadt.rs@siemens.com

 
 

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version