Naslovna Vesti Razno Prijavi se za NITech 2016 konferenciju, Rockwell Automation kupuje MAVERICK Technologies| Pregled...

Prijavi se za NITech 2016 konferenciju, Rockwell Automation kupuje MAVERICK Technologies| Pregled vesti za 42-u nedelju u 2016.godini

NITech 2016 je stručna konferencija usmerena na automatizovane merne, test i kontrolne sisteme. Ova konferencija omogućuje praćenje stručnih izlaganja koja prikazuju praktičnu primenu tehnologija za automatizaciju u inženjerskim projektima. Na konferenciji će biti postavljen i izložbeni prostor s demonstracijama sistema s najnovijim tehnologijama uz mogućnost prisustvovanja radionici o programabilnim kontrolerima za automatizaciju. Glavni cilj manifestacije je dati dosta vremena za rasprave o projektima, međusobno povezivanje i razmenu znanja u prijateljskom okruženju.

 Više informacija o NITech konferenciji pogledajte OVDE.


Kompanija Rockwell Automation je kupovinom najvećeg nezavisnog sistem integratora u Severnoj Americi a jednog od globalnih lidera u industrijskoj automatizaciji, MAVERICK Technologies, proširila svoje poslovanje u sledećim industrijama : hemijska, proizvodnja hrane, kao i nafte i gasa. Iz kompanije Rockwell Aitomation najavljuju da je glavni cilj da se industrijska rešenja dodatno uproste, a da to ne utiče na produktivnost.

rockwell_automation_mavarick_technologies_automatika-rs

Maverick Technologies se nalazi u gradu Kolumbija, u američkoj državi Ilinois, a može se naći na 21-oj lokaciji širom SAD-a. Zapošljava više od 300 inženjera i tehničkih prodavaca. U julu, ove godine, je proglašena za jednu od 50 najboljih kompanija na svetu od strane magazina The Silicon Review.


Kompanija Siemens je donirala Saobraćajnom fakultetu, Univerzitet u Beogradu, računar sa instaliranim Sitraffic Office SW softverom, zajedno sa licencom za njegovu demo verziju. Ideja ove donacije je da se unapredi kvalitet nastave i obuke studenata Saobraćajnog fakulteta. U sklopu donacije, kompanija je organizovana i dvodnevnu obuku za nastavno osoblje fakulteta koje će u daljem praktičnom radu sa studentima korisititi ovaj Siemens-ov softver. Obuka je u prostorijama kompanije Siemens Srbija na Novom Beogradu održana prošle nedelje, 18. i 19.oktobra.

Softver Sitraffic Office predstavlja modularni SW sistem savremenih alata, koji pružaju efikasnije radno okruženje saobraćajnim inženjerima, planerima i operaterima saobraćajne mreže, u njihovim svakodnevnim aktivnostima planiranja, upravljanja i kontroli saobraćaja.


Wonderware InTouch Omni je industrijska softverska platforma dizajnirana za beta korisnike i programere aplikacija koje rade na HMI uređajima i sistemima za nadzor i akviziciju podataka (SCADA sistemima). Ovaj softver radi i na starijim HMI/SCADA sistemima, tabletima i drugim smart uređajima. Iza softvera stoji kompanija Wonderware koja je deo Schneider Electric.


Traco Power predstavlja novi DC/DC konvertor iz serije TEL 8WI. Ovaj DC/DC konvertor je ekonomično rešenje za mernu, IT i industrijsku elektroniku. Serija TEL 8WI obuvata najnovije tehnologije u cilju smanjena troškova, optimizacije veličine, performansi i pouzdanosti. Nalazi se u robustnom DIP-16 metalnom pakovanju, a odlikuje ga pouzdan rad na temperaturi do +70°C i ultra široki 4:1 ulaz napona.

NEMA KOMENTARA

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Exit mobile version