Da li ste znali da i roboti mogu da zidaju?

 Ovo je prilika da upoznate SAM-a, zidara sa metalnim mišićima, budućnost kada je upitanju zidanje ciglama.

 Semi-Automated Mason – SAM, razvila je kompanija Construction Robotics, inače za razvoj ovog projekta značajnu pomoć su dobili od američke Nacionalne naučne fondacije za istraživanje inovacija u malim preduzećima.

 SAM radi zajedno sa drugim zidarima na postavljanju cigli tj zidanju ravnog zida, čineći posao ljudi manje teškim. Dizajniran je za povećanje produktivnosti i smanjenje tereta za građevinske ekipe. Suosnivač kompanije, Skot Peters, nada se da će ova nova tehnologija privući nove ljude da ulažu u industriju i da razvijaju slična rešenja, što će na kraju podstaći američku ekonomiju dodavanjem radnih mesta.

 Vi sami procenite da li je SAM dobra investicija koja može odmeniti ljude na nekim monotonim tj. ponovljivim i teškim poslovima, a zidanje je idealna prilika za to.

1 KOMENTAR

  1. Svidja mi se, nadam se da će razvoj robota da krene malo jače. Neke profesije gube ljude i potrebno je automatizovati ih. Zidari su medju njima. MEni je momentalno ptorebno da mi neko poploča dvorište behaton pločama. Kada bih imao nekog robota za to…

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.