Kompanija DHL Supply Chain kupila je četiri Sawyer robota, kompanije Rethink Robotics,  koji obavljaju poslove pakovanja robe. Ova tehnologija će se koristiti u više od 19 britanskih kompanija, u procesima pakovanja i proizvodnje proizvoda. Biće modifikovana tako, da može da se prilagodi sezonskim zahtevima.

 U DHL-u se spremaju da iskoriste postojeće timove ljudi, usavrše njihova znanja i veštine, ali i da zaposle ljude specijalizovanih znanja poput robotskih tehničara, projektnih inženjera kako bi se cela kompanija bolje snašla u radu sa kolaborativnim robotima. Ova kompanija vrši mnoga istraživanja, kako robotiku i automatizaciju uvesti i u druge delove lanca snabdevanja.

 Nakon kupovine ova četiri robota, DHL ima u planu da uloži više od milion funti u automatizaciju i robotiku tokom sledeće godine.

 Simon Woodward, direktorom proizvodnje u DHL-u, izjavio je da već neko vreme pokušavaju da uvedu kolaborativnu robotiku i u proces logistike. Njihovi klijenti koji rade u potrošačkoj industriji vide ogromne fluktuacije potražnje, jer se potrebe potrošača menjaju. Porast e-trgovine, dovela je do povećanja broja isporuka unutar mreže, a fleksibilna priroda kolaborativnog robota Sawyer, omogućuje da se brzo odgovori na promene iz okruženja, da se pruže rešenja i popune praznine u radu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.