Novi centar, kompanije Honeywell, kreiraće napredne tehnologije koristeći veštačku inteligenciju, mašinsko učenje, prepoznavanje slika (computer vision) i naprednu robotiku.

 Kompanija Honeywell najavila je stvaranje Honeywall Robotics naprednog tehnološkog centra, sa fokusom na inovacije i razvoj vezan za veštačku inteligenciju, mašinsko učenje, prepoznavanje slika i naprednu robotiku u oblasti lanaca snabdevanja.

 Sa sedištem u Pitsburgu, Honeywell Robotics doprineće razvoju skladišnih prostora i distributivnih centara budućnosti, posebno jer kompanije traže automatizovana rešenja, softver i robotiku kako bi postigli veću brzinu, tačnost i mogućnost rada u složenim okruženjima za rukovanje materijalima.

Već 25 godina kompanija Honeywell uspešno isporučuje usluge u ovoj oblasti svojim klijentima i pomaže im da budu produktivniji. U svom timu zaposlenih imaju sjajne umove, sklapaju saradnje i partnerstva u industriji kako bi stvorili značajan tehnološki napredak kroz ispunjavanje promenljivih zahteva i potreba potrošača.

Očekivanja potrošača izazvala su seizmičke promene u oblasti lanca snabdevanja. Prema podacima sa portala eMarketer, online kupovina danas čini 15% ukupne maloprodaje, a očekuje se da će do kraja 2023. godine porasti i do 22%, što predstavlja oko 6,5 milijardi dolara vrednosti robe koja je prodata online putem.

 Skoro 80% operacija distributivnih centara i dalje se obavlja manuelno prema studiji koju je DHL sproveo na temu robotike u logistici. Rast industrije stvara značajne mogućnosti za automatizaciju lanca snabdevanja.

”Kako fenomeni poput veštačke inteligencije i mašinskog učenja postaju uobičajeni, Honeywall Robotics stvoriće inovativne, napredne tehnologije kako bi ublažio nedostatak kvalifikovane radne snage, smanjio sigurnosne rizike i eleminisao neefikasne zadatke. Napredni sistemi za vođenje skladišta, sortiranje i poboljšanje kapaciteta i efikasnsoti, kao i autonomni mobilni roboti samo su početak digitalne transformacije u skladištima.” izjavio je Joseph Lui, direktor IoT sektora Amazona, koji će voditi ceo centar izvrnosti.

 Kupci će takođe imati mnoge pogodnosti i od MomentumTM softvera za vođenje skladišta, koji će imati sve podatke vezane za opremu, rad i zalihe za distributivne centre. Takođe, softver će olakšati rukovodiocima proces implementacije i integracije napredne robotike pružajući im centralizovan sistem za upravljanje.

 Honeywell sarađuje i sa istraživačima sa Nacionalnog inženjerskog centra za robotiku univerziteta ”Carnegie Mellon” kroz razvoj robotike za distributivne centre. Kompanija, preko svog investicionog fonda Honeywell Ventures, strateški ulaže u druge kompanije koje se bave robotikom, uključujući Soft Robotics i Attabotics, kako bi pomogla razvoj automatizacije složenih zadataka u dinamičnim okruženjima radi maksimalne produktivnosti i efikasnosti rada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.