Najnoviji Google-ov pametni kućni regulator grejanja jeftiniji je i praktičniji za instalaciju od prethodnog modela, što predstavlja velike prednosti za potrošače.

 Novi Nest Termostat E je dvodelni sistem koji se sastoji od grejnog baterijskog regulatora zvanog ”Heat Link E” koji je zamenio do tada postojeći žičani regulator. Ovaj termostat može se postaviti bilo gde u Vašem domu.

Lionel Guicherd-Callin, marketinški direktor kompanije Nest u Evropi, opisao je lakoću instalacije ovog proizvoda poput menjanja sijalice. Izjavio je da je njihova vizija bila da naprave proizvod koji će biti jednostavniji, povoljniji, pametni kućni uređaj, koji će moći da koristi preko 85% ljudi širom Evrope.

 Nestov pametni termostat jednostavno će zameniti stari. Sve što je potrebno jeste dve žice iz starog termostata spojiti direktno sa njim, bez potrebe da se otvara sam grejni kotao, jedino što je neophodno jeste ugasiti struju pre nego što se napajanje isključi sa stare opreme. Nest aplikacija na mobilnom telefonu ili tabletu pruža detaljna uputstva o tome kako najbezbednije i najbrže završiti proces instalacije.

Nakon instalacije, uređaj se postavlja u prostoriju u kojoj se provodi najviše vremena, na bezbedno mesto. Dva temperaturna senzora, jedan u Heat Link E regulatoru a drugi u samom termostatu rade usaglašeno kako bi omogućili ravnomerno grejanje. Ovaj termostat dolazi uz pojednostavljen, unapred programirani raspored, koji je kreiran na osnovu korišćenja podataka postojećih Nestovih evropskih korisnika kako bi što bolje ispunio zahteve i potrebe samih korisnika.

 Dodatna pametna opcija koju termostat poseduje jeste ”True Radiant”. Nakon dovoljno sakupljenih podataka tokom vremena, ova pogodnost meri koliko je vremenski vašim radijatorima potrebno da se zagreju na određenu temperaturu i prilagođava zagrevanje tako da ravnomernije održavaju temperaturu u prostoru.

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.